17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal11 copii olteni, adoptati de familii din strainatate

11 copii olteni, adoptati de familii din strainatate

Incalcarea Memorandumului privind adoptiile internationale de tara noastra tine capul de afis al presei de citeva zile, desi autoritatile sustin ca documentul cu pricina a fost respectat. In ultimii doi ani, de cind Memorandumul este in vigoare, in judetul Olt au fost efectuate 75 de adoptii, dintre care cele mai multe – 64 – sint nationale. „Anul trecut s-au inregistrat in judetul Olt 59 de adoptii nationale si doar o singura adoptie internationala. Cei mai multi dintre copiii infiati in 2003 au ramas in judet. Mai multe adoptii internationale am avut in 2002 – zece, si numai cinci in tara. Acest lucru a fost posibil deoarece majoritatea adoptiilor internationale erau in diverse faze de derulare si nu am putut sa le oprim“, a spus directoarea Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Olt, Luminita Tudora.

Aceasta a precizat ca toate adoptiile au fost efectuate legal, dupa urmarea tuturor etapelor impuse de legile actuale, girul final fiind dat de Tribunalul Olt si de guvern. Dintre cei 11 copii din Olt adoptati in strainatate, au fost opt fetite si trei baieti; sapte copii au mers in SUA, trei in Italia si unul in Franta.

Copiii se afla si in prezent sub supravegherea speciala a autoritatilor romane, parintii adoptivi trimitind, o data la trei luni, un raport continind detalii despre comportamentul si viata copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS