16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTirgurile comerciale din Craiova- verificate de Directia Controlului Fiscal

Tirgurile comerciale din Craiova- verificate de Directia Controlului Fiscal

Inspectorii Directiei Controlului Fiscal (DCF) din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj au verificat simbata agentii economici care isi desfasoara activitatea in tirgurile comerciale din Craiova. Zece echipe de inspectori fiscali au verificat Tirgul Comercial Oltenia Sucpi si noua au mers in Banie. S-au urmarit existenta si modul de utilizare a caselor fiscale de marcat, existenta registrului unic de control, a fiselor de magazie completate la zi si a raportului zilnic de gestiune.

Telefonul fara fir a dat roade

Vestea ca in Tirgul Comercial Sucpi a venit „controlul“ s-a raspindit destul de repede si vinzatorii au inceput sa-si paraseasca standurile. Efectivul destul de mare de inspectori i-a luat prin surprindere pe multi dintre agentii economici, care nu au mai apucat sa dea bir cu fugitii.

La SC DISOFLOR EXIM SRL, controlul a scos la iveala lipsa fiselor de magazie aferente marfurilor comercializate in sistem angro si a notei de predare-receptie pentru marfa intrata in stoc in ziua controlului. Pentru aceste nereguli, inspectorii fiscali au sanctionat societatea cu amenda contraventionala in valoare de cinci milioane de lei si au dispus intrarea in legalitate. Lipsa fiselor de magazie a fost sanctionata cu amenda de patru milioane si la SC TYLEG TOUR SRL.

Dotarea cu registrul unic de control pentru fiecare punct de lucru a fost o alta neregula sanctionata de inspectorii DCF la societatile comerciale SC MITISOR EXIM SRL si SC Ultimul Romantic IMPEX SRL. Si la acesti doi agenti comeciali s-a dispus intrarea in legalitate si s-a aplicat cite o amenda contraventionala de cinci milioane de lei.

Relatiile nu au functionat de aceasta data

Desi foarte multi agenti economici au incercat sa abuzeze de relatii, de data aceasta a trebuit sa se conformeze controlului. „Domnule, da’ nu ne mai lasati si pe noi in pace sa cistigam si noi un ban? Saptamina trecuta am cotizat la OJPC, acum trebuie sa cotizam si la dumneavoastra. O sa dam faliment pina la urma si atunci pe cine mai controlati“, a declarat administratoarea unei societati controlate.

Parasirea magazinelor, solutie la care au apelat multi dintre vinzatorii societatilor comerciale din acest tirg comercial, i-a nemultumit pe inspectorii fiscali care au tinut sa precizeze: „Daca fac acest lucru, isi ingreuneaza singuri situatia. Pe cei care au lasat magazinele nesupravegheate o sa-i cautam si cu alta ocazie. Daca si atunci vor proceda in acelasi mod o sa apelam la inspectia fiscala de fond, care ii va costa sigur mai scump decit sanctiunile pe care le-ar fi primit acum, daca ii gaseam in neregula, bineinteles“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS