15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFals consilier guvernamental - implicat in frauda de la BCR Novaci

Fals consilier guvernamental – implicat in frauda de la BCR Novaci

La Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie a fost primita joi o sesizare din partea cabinetului premierului Adrian Nastase, prin care se solicita inceperea urmaririi penale impotriva lui Paul Tirdea, care pretindea ca este consilier guvernamental. Falsul consilier este implicat in frauda de sute de miliarde de lei de la BCR Novaci. Totul a pornit de la anuntul avocatului lui Ion Marin, Doru Viorel Ursu, care a declarat in fata judecatorilor de la Tirgu Jiu ca Paul Tirdea, consilier guvernamental, ar fi stat la baza afacerilor in dosarul „BCR Novaci“. Reprezentantii Parchetului National Anticoruptie nu neaga implicarea in afacerea ilegala a unor oameni importanti de la Bucuresti, dar Paul Tirdea nu este angajat al guvernului.

Purtatorul de cuvint al guvernului, Despina Neagoe, a anuntat joi ca a fost depusa la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie o sesisare din partea cabinetului premierului Adrian Nastase impotriva lui Paul Tirdea, implicat in frauda produsa la BCR Novaci.

Neagoe a precizat ca in urma verificarilor s-a constatat ca aceasta persoana nu reprezinta guvernul, insa ar fi pretins ca este consilier guvernamental. Verificarile au fost facute dupa ce Doru Viorel Ursu, avocatul omului de afaceri vilcean Ion Marin, a declarat in fata magistratilor ca intreaga afacere cu creditele de la BCR Novaci a fost facuta cu ajutorul consilierului guvernamental Paul Tirdea. Parchetul National Anticoruptie a putut stabili doar ca Tirdea nu este functionar in cadrul guvernului, fara sa clarifice ce ocupatie ar avea acesta. Reprezentantii acestei institutii au si sesizat guvernul despre cele intimplate.

PNA nu neaga implicarea unor oameni importanti de la Bucuresti

Gabriela Neagu, purtatoarea de cuvint a Parchetului National Anticoruptie, nu neaga implicarea altor persoane importante de la Bucuresti in frauda de la BCR Novaci: „Sint in cercetare mai multe persoane, oameni de afaceri din Vilcea, Gorj si Bucuresti, dar nu numai oameni de afaceri. Exista si persoane care ocupa functii importante, dar nu va pot preciza inca datele din dosar, decit atunci cind cei cercetati vor fi trimisi in judecata“. Deocamdata, doar patru persoane au fost arestate si trimise in judecata in acest dosar, respectiv omul de afaceri Ion Marin, patronul firmei RARORA, fostul director al BCR Novaci, Sorin Popescu, Dumitru Contoloru, fost director general al BCR Gorj, si directorul SC FORAJ-SONDE Tirgu Carbunesti, Ion Niculae. Suma totala fraudata din agentia BCR Novaci este de aproximativ 800 de miliarde de lei, stabilita de procurorii PNA pina in prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS