22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii Liceului „Mihai Viteazul“ din Bailesti au intrat in vacanta fortata

Elevii Liceului „Mihai Viteazul“ din Bailesti au intrat in vacanta fortata

Elevii Liceului „Mihai Viteazul“ din Bailesti, judetul Dolj, au fost trimisi acasa ieri de catre profesori, ca sa nu inghete de frig in scoala. Vacanta neasteptata a fost determinata de faptul ca primaria a uitat sa plateasca gazul pentru buteliile care alimenteaza centrala termica a liceului. Cei aproape 700 de scolari au fost de-a dreptul contrariati, unii crezind chiar ca a sarit centrala in aer, intrucit nimeni nu s-a obosit sa le explice ce s-a intimplat.

Elevii Liceulului Teoretic „Mihai Viteazul“ din Bailesti-Dolj au intrat ieri in vacanta, dupa ce conducerea scolii a decis sa-i trimita acasa ca sa nu inghete de frig in salile de curs. Desi sustin ca au anuntat din timp ca gazul butan din rezervoarele care alimenteaza centrala termica este pe terminate, profesorii s-au trezit vineri cu buteliile goale.

„Am vorbit cu ei simbata si au promis ca ajung in aceasta dimineata cu gazul, dar cind i-am sunat din nou, mi-au spus ca mai intii alimenteaza pe la niste Avicola, ca mor puii de gaina“, a declarat directorul general al liceului, Dan Panait. „De doua saptamini am anuntat primaria ca se termina gazul in butelii si ca o sa fim nevoiti sa trimitem copiii acasa. Contabila-sefa a dat telefon in fata mea si a anuntat. Am vorbit si cu cei de la firma Butan Gaz din Bucuresti, care face alimentarea buteliilor, si asa am aflat ca, de fapt primaria nu a platit nici pentru ceea ce am consumat pina acum, adica vreo 300 de milioane de lei. Ce vor, sa vina aia sa incarce buteliile pe gratis?“, a spus Marcel Kleibel, directorul adjunct al liceului.

„Nu este posibil asa ceva! Ii dau pe toti afara, si pe cei doi directori, si pe contabila si pe administrator. Eu am aflat abia astazi (ieri – n.r.), la 10.00, ca elevii nu fac ore la liceu, pentru ca nu este gaz in butelii. Le fac la toti referate la Inspectorat. Sa-i schimbe din functii. Cel putin directorul asta, Panait, este cel mai prost conducator pe care l-a avut liceul vreodata. Acum i-am anuntat pe cei de la Butan Gaz si pina la noapte se rezolva“, sustine primarul municipiului Bailesti, Ion Saceanu.

Elevii au fost si mai contrariati. „Habar n-am avut ca nu facem ore. Am venit 15 kilometri cu autobuzul si am mai dat si 15.000 de lei pe bilet. La intoarcere, mai dau 15.000 si am pierdut si ziua. Nu ne-a spus nimeni sa nu venim la scoala. Am inteles ca s-au spart caloriferele, asa ceva…“, a spus Alexandra Denisa Popa, din Galicea, eleva in clasa a X-a. Alti elevi sustineau ca altul ar fi motivul intreruperii cursurilor: „Ne-au spus colegii ca nu facem ore, dar nu stim de ce. Cica a sarit centrala in aer.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS