10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn soldat in termen a degerat la Rinca

Un soldat in termen a degerat la Rinca

Un soldat in termen a fost internat cu degeraturi la miini si la picioare la Spitalul din Novaci. Vineri seara, soldatul Marius Rusu, de la Unitatea Militara 01666, a urcat la baza militara de la Rinca, impreuna cu doi colegi. Cei trei se aflau intr-un autoturism marca ARO si plecasera la Novaci dupa provizii. In apropierea releului, la o altitudine de peste 1.600 de metri, masina a fost blocata din cauza zapezii viscolite, iar soldatii au ramas in masina, in asteptarea unor ajutoare si utilaje care sa deblocheze soseaua. Dupa patru ore de asteptare, lui Marius Rusu i s-a facut rau si nu isi mai simtea miinile si picioarele.

„Am ramas inzapezit cu masina de armata la releu, sus, si am stat patru ore sa ne scoata cei de la Drumuri… Viscolea incontinuu si am degerat acolo. Nu am mai putut sa trecem“, a povestit soldatul Marius Rusu.

Internat la Spitalul din Novaci

Un echipaj al SALVAMONT Gorj a ajuns in zona, de unde i-a recuperat pe cei trei soldati. Marius Rusu a fost transportat in stare de soc hipotermic la Spitalul din Novaci, unde i-au fost acordate ingrijiri medicale. Tinarul prezenta degeraturi la picioare si la mina dreapta, medicii facind eforturi disperate pentru a nu-i amputa membrele care suferisera degeraturi.

Sabin Cornoiu, seful SALVAMONT Gorj, a afirmat ca una dintre cauzele care au condus la aparitia degeraturilor a fost echipamentul necorespunzator pentru zona montana. „Echipamentul nu este adecvat chiar daca nu este pentru prima data cind se intimpla acest lucru. In urma cu doi ani, am avut probleme tot cu militarii in termeni“, a spus Sabin Cornoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS