19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOrdine ale prefectului de Gorj care vizeaza primari si consilieri locali - atacate in instanta

Ordine ale prefectului de Gorj care vizeaza primari si consilieri locali – atacate in instanta

• Nicolae Mergea, seful Inspectoratului Scolar Judetean, a ramas consilier local, gratie procesului aflat pe rol la Curtea de Apel Craiova • Trei secretari de primarii din Gorj au fost eliberati din functii anul trecut

Patru ordine emise de prefectul de Gorj, Toni Grebla, au fost contestate la instanta din Tirgu Jiu, Sectia contencios administrativ, de catre cei care erau vizati de actele respective. Este vorba de un primar, doi consilieri locali si un secretar de primarie.

Primul care a apelat la instanta, cu toate ca era condamnat penal intr-un proces de luare de mita, care a ajuns pina la Curtea Suprema de Justitie, a fost edilul din Bilteni, Ilie Daniel.

Cel de-al doilea nemultumit a fost secretarul primariei din Slivilesti, Ion Lupsoiu, sanctionat cu eliberarea din functie pentru abateri constatate la locul de munca. Ilie Lungu, angajat la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului si consilier local la Rovinari, a ramas fara a doua functie, pe care a incercat sa o recupereze apelind la instanta.

Singurul care a insistat si a mers pina la Curtea de Apel din Craiova este actualul inspector scolar general Nicolae Mergea, in acelasi timp consilier local la Tirgu Jiu. Cu toate ca, printr-un ordin al prefectului de Gorj, Nicolae Mergea raminea fara functia de consilier, acest lucru nu a mai fost valabil din cauza procesului aflat pe rol.

In prezent, Nicolae Mergea participa activ la sedintele Consiliului Local Tirgu Jiu si isi incaseaza indemnizatia. In apararea sa, inspectorul scoalar general a invocat mai multe ordine si dispozitii emise de Ministerul Educatiei si Cercetarii, care eliminau incompatibilitatea dintre cele doua functii ocupate. Tot anul trecut, trei functionari publici au ramas fara loc de munca, din cauza modului defectuos in care si-au exercitat atributiile. Pe linga secretarul Primariei din Slivilesti, au mai plecat din primariile unde lucrau secretarii din Cilnic si Pestisani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS