10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosarul Niculinei Stoican - trimis la Serviciul de Investigare a Fraudelor

Dosarul Niculinei Stoican – trimis la Serviciul de Investigare a Fraudelor

Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu au inaintat ieri Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj dosarul penal in care solista de muzica populara Niculina Stoican este acuzata de o evaziune fiscala in valoare de doua miliarde de lei.

Seful Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj, Dumitru Udroiu, a declarat ca anul trecut, dupa efectuarea platilor, solista a incercat sa recupereze taxa pe valoare adaugata aferenta achizitiei, in cuantum de aproximativ doua miliarde de lei. Valoarea foarte mare a rambursarii a determinat verificarea tuturor firmelor implicate in tranzactie, inspectorii financiari concluzionind ca solicitarea Niculinei Stoican era ilegala.

Dosarul de aproape 200 de pagini a fost inaintat de DGFP Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, iar procurorii l-au remis ieri politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care urmeaza sa stabileasca daca Niculina Stoican a comis infractiunile de evaziune fiscala si fals la Legea Contabilitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS