10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSeful Garzii Financiare Gorj a declarat in fals valoarea cabanei de la Rinca

Seful Garzii Financiare Gorj a declarat in fals valoarea cabanei de la Rinca

Seful Garzii Financiare Gorj, Marinel Nedelut, a declarat pe propria raspundere in 2003 ca valoarea cabanei pe care o detine la Rinca este de 306 milioane de lei. Valoarea reala a constructiei este de trei ori mai mare decit cea declarata, fapt care poate fi verificat prin creditele ipotecare pe care Nedelut le-a facut in acest sens, cu doi ani inainte de completarea declaratiilor. Seful Garzii recunoaste ca a trecut o valoare mai mica, fara sa explice si de ce.

Pe declaratia de avere, publicata pe site-ul Ministerului de Finante, seful Garzii Financiare din Gorj, Marinel Nedelut, si-a trecut toata averea, insa la valoarea casei de vacata pe care o detine la Rinca, acesta a trecut o suma de trei ori mai mica decit cea constructiei. Cabana este evaluata la 306 milioane de lei in 2003, cu precizarea ca aceasta se afla in constructie. Pe linga faptul ca vila era finalizata la aceea data, Marinel Nedelut a trecut valoarea ireala a acesteia, pentru a nu plati la stat impozitul aferent unei astfel de cladiri.

In noiembrie 2001, Nedelut a facut un credit in banca de aproximativ 300 de milioane de lei, pentru a achita primele lucrari de construire la cabana. In 2002, seful Garzii Financiare Gorj a facut un alt credit ipotecar pentru aceeasi constructie, de unde firma constructoare a incasat peste 660 de milioane de lei, reprezentind lucrarile efectuate la cladire.

Nedelut recunoaste ca a declarat o valoare ireala

In momentul in care Nedelut si-a declarat averea, firma de constructii incasase deja acesti bani. Acesta recunoaste ca valoarea reala a cabanei este alta, cu mult mai mare decit cea declarata, dar a comunicat ca nu poate da explicatii ziaristilor de ce a procedat in acest fel. El sustine ca si in prezent achita creditele din cele doua banci din care s-a imprumutat, iar ieri a achitat 13 milioane de lei la rate.

„Nu mai dau nici o declaratie. Nu va pot explica nimic. Am luat credite si, intr-adevar, valoarea cabanei este echivalenta cu suma pe care am luat-o din banca“, a spus Nedelut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS