21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSotii Ionica au murit asfixiati

Sotii Ionica au murit asfixiati

Barbatul, fiind fumator, a rezistat mai mult gazului toxic, dar n-a reusit sa se salveze

Doi craioveni, sot si sotie, au murit intoxicati cu monoxid de carbon de la soba pe gaze. Ion si Doinita Ionica, de 51 si respectiv 47 de ani, locuiau impreuna cu fiul lor in imobilul din strada Frinarului, in cartierul Rovine.

Marius Ionica, sergent major la o unitate militara din Craiova, a plecat duminica dimineata la serviciu fara sa-i treaca prin cap ca isi vede parintii pentru ultima oara. Cind s-a intors acasa luni, in jurul orei 8.30, a simtit de la intrare un miros suspect. A deschis usa camerei parintilor si a ramas impietrit. Mama sa, imbracata de culcare, zacea fara suflare intinsa pe pat, acoperita cu plapuma. Alaturi, tatal sau, imbracat in hainele de casa, cazuse mort pe marginea patului, inainte de a apuca sa-si ia pijamaua.

Fumatul putea sa-i salveze viata

Chemati la fata locului, lucratorii Sectiei 4 Politie Craiova au concluzionat ca decesul survenise din seara precedenta, din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon emanat de la soba pe gaze din camera, cauza mortii fiind confirmata si de autopsia efectuata ieri de medicii legisti.

„Femeia a decedat dupa ce se urcase in pat. In schimb, sotul ei a rezistat mai mult. Legistii explica asta prin faptul ca era fumator, iar creierul sau dezvoltase o anumita toleranta la monoxidul de carbon. Dar nici el n-a scapat, probabil pentru ca se deplasa greu, cu ajutorul cirjelor, din cauza unei operatii pe care o suferise la un picior“, a mentionat subcomisarul Ion Constantin, seful Sectiei 4 Politie Craiova.

Ion Ionica era inginer la Electroputere, iar sotia sa lucra la o fabrica de incaltaminte din oras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS