11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAccident cu un mort pe DN 67, in Scoarta - Gorj

Accident cu un mort pe DN 67, in Scoarta – Gorj

Un grav accident de circulatie s-a produs ieri-dimineata, pe Drumul National 67, in dreptul localitatii gorjene Scoarta. Soferul unei Dacii in care se mai aflau doua persoane a pierdut controlul volanului si a intrat cu masina intr-un tir care venea spre Tirgu Jiu.

Iozef Szatmari Istvan, de 29 de ani, din Petrosani, soferul Daciei, nu a adaptat viteza la conditiile de trafic, carosabilul fiind plin de zapada si apa. In masina care venea de la Hunedoara se gasea si proprietarul acesteia, Ioan Octav Melescanu, de 60 de ani, si Nicolae Dobrescu, de 34 de ani, ambii din Petrosani. Ioan Octav Melescanu a renuntat, cind a plecat de la Petrosani, sa conduca masina si i-a dat cheile lui Iozef Szatmari Istvan. Din nefericire, partea dreapta a Daciei a fost zdrobita, iar proprietarul masinii a murit pe loc.

Drumuri impracticabile

Cind a ajuns in dreptul localitatii Raba, un sat al comunei Scoarta, soferul nu a mai reusit sa isi stapineasca masina si a lovit in plin tirul VOLVO, apartinind societatii comerciale AUTOCAMIOANE LEASING SRL Bucuresti.

La volanul tirului se afla Relu Banica, de 34 de ani, din Constanta, care efectua o cursa spre Tirgu Jiu.

„Veneam de la Constanta la Tirgu Jiu. Cind am ajuns in curba, am vazut Dacia respectiva si soferul care incerca sa o redreseze. Am incercat sa trag cit pot de volan la dreapta, pina am intrat in santul de pe marginea drumului, insa tot m-a lovit. Am sarit din cabina si m-am dus sa vad ce au patit. Cel din dreapta murise, in spate era cineva care nu spunea nimic, iar cu soferul am putut vorbi. Nu avea mare lucru“, a spus Relu Banica.

Daca soferul tirului a scapat teafar, soferul Daciei a fost internat cu o lovitura la cap la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu. Nicoale Dobrescu a fost grav ranit, fiind internat la Sectia terapie intensiva a spitalului.

Cu toate ca angajatii Directiei de Drumuri Judetene sint scosi in permanenta la deszapezit, pe drumuri se circula greu. Dupa accident, zeci de masini au fost blocate in trafic. In ultimele trei saptamini, trei accidente deosebit de grave au avut loc pe soselele din Gorj: la Iezureni – cinci morti si un ranit, la Polovragi, un mort si la Plopsoru un mort.

In acelasi timp, in trei zile, pe soselele din Gorj au fost descoperiti 33 de soferi care conduceau in stare de ebrietate, acestora fiindu-le suspendate permisele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS