14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO gorjeanca a dat in judecata Parchetul, Politia si Judecatoria Tirgu Jiu

O gorjeanca a dat in judecata Parchetul, Politia si Judecatoria Tirgu Jiu

Veronica Dumitru cere daune de 415.000 de dolari

O gorjeanca a dat in judecata mai multe institutii ale statului, carora le solicita daune de 415.000 de dolari. Procesul este pe rol la Sectia civila a Tribunalului Gorj, iar in fata judecatorilor au fost chemate de catre Veronica Dumitru, pensionara din Tirgu Jiu, Politia Rutiera Tirgu Jiu, Parchetul Local, Judecatoria, precum si Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Veronica Dumitru incearca de peste cinci ani sa reabiliteze imaginea sotului sau, Aurelian Dumitru, decedat intr-un accident de circulatie la Tirgu Jiu.

Autorul accidentului, Alin Bataiosu, a primit o condamnare la locul de munca pentru ucidere din culpa, insa aceasta pedeapsa nu i-a adus femeii linistea. Ani in sir, Veronica Dumitru a trimis petitii si cereri, a depus plingeri, a chemat in judecata diferite persoane, insa nu a reusit sa isi faca dreptate.

Judecatoria si Parchetul Local – 100.000 de dolari

Printre persoanele chemate in judecata se afla Alin Bataiosu, autorul accidentului, caruia femeia ii cere daune morale de 30.000 de dolari. De asemenea, Vasile Baleanu, medic la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, cel care s-a ocupat de Aurelian Dumitru, este chemat in judecata si i se cer 100.000 de dolari. Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj i se solicita daune de 30.000 de dolari, pentru modul in care a gestionat corespondenta in care Veronica Dumitru se plingea impotriva actului de urmarire penala. Judecatoria si Parchetul Local sint chemate in judecata pentru tergiversarea cauzei si li se solicita 100.000 de dolari, iar Politiei Rutiere Tirgu Jiu i se cere suma de 100.000 de dolari, pentru modul in care s-a ocupat de accidentul rutier.

In motivarea depusa la dosar pentru termenul din 15 ianuarie 2004, femeia precizeaza ca sumele solicitate sint infime. „Sumele solicitate drept despagubire, reprezentind daune morale, sint infime pe linga suferinta adusa de cei implicati prin inscrisurile lor, aducind dezonoare memoriei sotului meu“, se mentioneaza in motivare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS