16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn brutar a incercat sa asmuta un pitbull asupra politistilor

Un brutar a incercat sa asmuta un pitbull asupra politistilor

• Pentru a scapa de control, brutarul Florin Dinca din Rovinari si-a dat diferite identitati • In timp ce inspectorii erau in brutarie, Florin Dinca incerca sa intre cu un pitbull peste ei • Scandalagiul s-a potolit numai cu ajutorul mascatilor • Brutaria a fost inchisa, iar patronii au fost amendati cu 100 de milioane de lei

O razie a politiei si a mascatilor, alaturi de care au fost si inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj a trezit un intreg cartier din Rovinari.

Controlul, care s-a desfasurat in noaptea de simbata spre duminica, a vizat mai multe discoteci si o brutarie situata in apropiere de centrul orasului. Cei care efectuau controlul au fost intimpinati la intrarea in unitatea respectiva de un ciine furios. Nemultumit ca a fost deranjat, brutarul Florin Dinca a inceput sa se certe cu inspectorii OJPC si cu politistii. Intrebat cum se numeste, Florin Dinca a inceput sa ameninte. Acesta si-a dat de trei ori o identitate falsa, spunind ca il cheama: Gigioaca, Padure si Gogu Sclipici. In timp ce discutau cu brutarul, inspectorii OJPC au observat ca lazile de piine erau depozitate pe paviment. Angajatii societatii respective nu au putut prezenta nici un fel de acte.

Vazind ca este luat la intrebari, brutarul a iesit din unitate si a mers sa isi cheme ciinele. Cind s-a intors sa asmuta animalul asupra celor care efectuau controlul, unul dintre inspectorii OJPC a intuit intentiile brutarului furios si i-a inchis usa. In invalmaseala, pitbullului i s-a dat cu spray paralizant in ochi si s-a linistit. Nu acelasi lucru s-a intimplat cu brutarul, potolit numai de mascatii solicitati sa vina la fata locului.

Subcomisarul Brotea din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj a declarat ca, pentru faptele sale, brutarul va suporta rigorile legii, putindu-se alege cu dosar penal pentru ultraj. Ion Tudor, directorul executiv al OJPC Gorj, a declarat ca este pentru prima data cind el si angajatii sai se „bucura“ de astfel de tratamente din partea agentilor economici.

„Nu cred ca este posibil sa fim primiti astfel. Noi am mai controlat aceasta brutarie si imi amintesc ca nu avea autorizatie. Acum nu ni s-au prezentat actele. In brutarie am gasit lesa si botnita de la ciine. Este grav ce s-a intimplat“, a spus Ion Tudor. Brutaria din Rovinari a primit o amenda de 100 de milioane de lei, fiind inchisa definitiv. Au mai fost inchise temporar pentru conditii de igiena necorespunzatoare patru discoteci, respectiv cele din Barza, Ticleni, Plopsoru si Rovinari. A fost inchisa temporar si brutaria din Plopsoru, aici fiind descoperite peste tot prin magazia de faina excremente de sobolan. Amenzile aplicate variaza intre cinci milioane de lei si 30 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS