23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoetul-nepereche - omagiat la Slatina

Poetul-nepereche – omagiat la Slatina

Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu“ din Slatina va omagia astazi, printr-o ampla serie de manifestari cultural-educative, trecerea a 154 de ani de la nasterea poetului-nepereche Mihai Eminescu. Manifestarile vor debuta la ora 10.30, cu depuneri de flori la statuia ridicata in cinstea celui care a pus bazele limbii literare moderne romanesti, amplasata linga Casa de Cultura a Sindicatelor.

Potrivit directorului Bibliotecii Judetene, Paul Matiu, incepind cu ora 11.00, manifestarile omagiale vor continua in Sala „P.S. Aurelian“, din cadrul bibliotecii, unde va avea loc un simpozion care va evoca opera si personalitatea lui Eminescu, „asa cum reiese din corespondenta cu Veronica Micle“.

Tot acolo, asistenta va putea viziona filmul documentar „Calatorie virtuala in absolut“, iar la sediul Palatului Copiilor se va desfasura spectacolul de muzica si poezie „Eminescu la infinit“. Sectia Arte a Centrului Cultural OLTUL va prezenta un alt spectacol dedicat marelui poet roman si semnat de actorul Nicu Popa, spectacol in cadrul caruia isi va aduce contributia si grupul REVIDA al Casei de Cultura a Sindicatelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS