13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVasile Sava din Giorocul Mare a ars de viu in casa

Vasile Sava din Giorocul Mare a ars de viu in casa

Familia Sava locuia intr-o cladire dezafectata a primariei si traia din venitul minim garantat

O luminare, singura sursa de lumina din locuinta familiei Sava, din satul Giorocul Mare, comuna Bratovoiesti, judetul Dolj, i-a fost fatala stapinului casei.

Cu o sticla de vin in mina, Vasile Sava, de 38 de ani, s-a intors acasa de la circiuma beat turta, simbata dupa-amiaza, in jurul orei 18.00. Singur acasa, barbatul a aprins o luminare, ca sa faca lumina in incapere, apoi se pare ca si-a adus un brat de lemne de afara si le-a taiat in casa.

In jurul orei 21.30, vecinul de peste drum a vazut flacari in casa si a alertat pompierii civili din localitate. „Se pare ca a adormit, luminarea a ramas nesupravegheata si au luat foc lucrurile de casa. Desi pompierii au venit imediat, Vasile Sava a fost gasit carbonizat. Hainele, paturile si ce mai avea el in casa au ars mocnit. Flacarile s-au vazut din strada destul de tirziu“, sustine agentul-sef Marcel Pirsoiu, seful Postului de Politie Bratovoiesti.

Familia Sava are o reputatie destul de proasta in sat. Atit Vasile, cit si sotia acestuia, Ionela, erau frecvent vazuti beti de sateni. Ei au patru copii minori, iar in seara incendiului sotia impreuna cu micutii erau plecati in sat, la discoteca. „A aparut si ea pe patru carari, dupa ce pompierii au stins focul. Probabil ca pe moment nici nu a realizat ce s-a intimplat“, a declarat Marin Florea, primarul din Bratovoiesti.

Casa in care a murit Vasile este proprietatea primariei, o camera din cladirea dezafectata a unui fost SMA. „Locuiesc acolo de vreo doi ani si jumatate. Pentru ca nu aveau unde sa locuiasca si isi abandonasera copiii, am cazut la intelegere cu fostul director al SMA sa-i lase intr-o camera.

Era vai de mama lor. Aveau o situatie delicata si i-am ajutat cit am putut“, a spus primarul comunei.

Cadavrul carbonizat al lui Vasile Sava a fost depus la morga, in vederea efectuarii necropsiei. Ionela Sava, sotia defunctului, nu s-a interesat de formalitatile de inhumare, sustin reprezentantii primariei. Daca i se va cere, Primaria Bratovoiesti este dispusa sa cumpere cosciug si sa ajute familia cu cele necesare pentru pomana, deoarece singura sursa de venit a sotilor Sava este venitul minim garantat, oferit de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS