12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSC TRANSILV SRL din Brazda lui Novac vindea mezeluri stricate

SC TRANSILV SRL din Brazda lui Novac vindea mezeluri stricate

La o societate cu profil alimentar din Craiova, care functiona ilegal, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au gasit mezeluri stricate si mizerie. Desi amenzile sint destul de mari, iar controalele de specialitate – destul de frecvente, comerciantii nu se invata minte si continua sa vinda produse alimentare alterate, ale caror preturi nu sint deloc mici.

Stocurile de carne si produse din carne facute inainte de sarbatori de unii comercianti si nevindute s-au stricat in vitrinele frigorifice scoase din functiune. Patronul SC TRANSILV SRL din cartierul craiovean Brazda lui Novac, desi stia ca toata marfa din vitrina este expirata sau stricata, continua sa vinda, ignorind cu buna-stiinta normele privind protectia consumatorului. „Toata marfa, aproape 20 de kilograme de cirnati, aripi de pui, ficat de pasare si sunca presata, miroase si este expirata de trei zile“, sustine Dumitru Ionescu, inspector in cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. In plus, vinzatorii, rude cu patronul, sustineau ca „sint in trecere prin magazin“ si ca nu lucreaza acolo. „Nu arata prea bine, dar nu mi se pare ca miroase“, a spus Doina Gaicu, cumnata patronului Victor Stoica Gaicu. In timpul controlului, „vinzatorii vizitatori“ nu au putut prezenta autorizatiile de functionare si sanitar-veterinare ale magazinului, analizele medicale sau cursurile de igiena.

Pentru ca in magazinul si in spatiul de depozitare a marfurilor era harababura si mizerie, inspectorii OJPC au inchis magazinul. Toate produsele din carne expirate au fost deteriorate pe loc, iar pentru deficientele constatate SC TRANSILV SRL va primi o amenda cuprinsa intre cinci si 30 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS