12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul directoarei DSV Gorj a ajuns la Parchetul Curtii de Apel Craiova

Dosarul directoarei DSV Gorj a ajuns la Parchetul Curtii de Apel Craiova

Directoarea Directiei Sanitar-Veterinare Gorj, Ana Telescu, este cercetata de procurorii doljeni. Cauza a fost redeschisa dupa ce Gazeta de Sud a semnalat faptul ca procurorul Gheorghe Focsan, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, a acoperit un fals evident facut de directoarea Ana Telescu.

Ana Telescu, recent numita director la Directia Sanitar-Veterinara Gorj, a fost cercetata de procurorii gorjeni in legatura cu un fals pe care l-ar fi comis in 2002, cu ocazia unui control efectuat la un agent economic. Ea a intocmit atunci un proces-verbal de contraventie, in care a trecut si semnat un martor fictiv. Ana Telescu a scris la rubrica „martor“ numele unei persoane reale, Ion Brezeanu Lihu, asistent veterinar la o circa veterinara, insa acesta nu a fost in ziua respectiva la locul unde a fost constatata contraventia si nici semnatura nu-i apartinea.

Directoarea DSV Gorj a fost reclamata in urma cu citeva luni si in noiembrie procurorul Gheorghe Focsan de la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a dat rezolutia de neincepere a urmaririi penale, precizind ca Ana Telescu nu ar fi comis falsul. Solutia lui Focsan a fost aprobata si de prim-procurorul Gheorghe Roibu.

Prim-procurorul recunoaste ca poate gresi

Dupa ce Gazeta de Sud a semnalat acest caz, conducerea Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova a decis ca dosarul sa fie trimis de urgenta instantei superioare. Procurorii doljeni vor sa vada daca faptele semnalate de presa sint adevarate.

Prim-procurorul din Gorj, Gheorghe Roibu, a confirmat faptul ca cercetarea in cazul directoarei DSV Gorj a fost reluata de sefii sai din Craiova. „Dosarul a fost solicitat de Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova pentru reluarea cercetarilor. A fost cerut prin nota telefonica, dupa ce cazul a fost prezentat in presa“. Roibu a tinut sa se justifice, precizind ca el isi pune rezolutia, in functie de cercetarea efectuata de procurorul care s-a ocupat de caz si, daca acesta greseste, este posibil ca si el sa greseasca. Falsul este consemnat intr-o hotarire judecatoreasca, ce nu a fost luata in calcul de procurorii din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS