12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci morti si un ranit grav intr-un accident pe DE 79

Cinci morti si un ranit grav intr-un accident pe DE 79

• Bucati de trupuri si fiare s-au imprastiat pe o suprafata de 50 de metri patrati • Patru tineri au murit pe loc, unul in drum spre spital, iar altul a fost internat in coma profunda la Spitalul de Urgenta din Craiova, avind sanse minime de supravietuire • Accidentul de la Iezureni este cel mai grav petrecut in Gorj in ultimii 15 ani

Tragedie in noaptea de simbata spre duminica pe DE 79, la aproximativ zece kilometri de Tirgu Jiu, la Iezureni.

Un autoturism marca Opel, in care se aflau sase tineri cu virste de pina la 30 de ani, s-a izbit violent de un plop de pe marginea soselei. Masina, care rula cu o viteza de peste 200 de kilometri pe ora, nu a mai putut fi controlata de soferul neatent la drumul cu gheata si polei. Tinerii se intorceau de la o petrecere care a avut loc in Visina, localitate aflata in orasul Bumbesti Jiu. Dupa ce s-au distrat la un bar din zona, baietii s-au urcat in masina si au demarat in tromba spre Tirgu Jiu, fara sa tina cont de conditiile de drum. Opelul a iesit de pe carosabil si a lovit lateral un copac. Autoturismul s-a „pliat“ pe plop si s-a rupt pe jumatate. Bordul masinii a ajuns la zece metri fata de locul impactului, iar partea din spate a autoturismului a fost gasita la aproximativ 40 de metri de plop. Patru dintre ocupantii masinii au murit pe loc. Acestia sint: Daniel Purec, de 23 de ani, subofiter in cadrul Comandamentului Judetean de Jandarmi si fiul unui ofiter din SRI Gorj, Denis Toc, de 17 ani, elev, fiul unui colonel din Penitenciarul Tirgu Jiu, Robert Cornel Jurca, de 26 de ani, fara ocupatie, si Cosmin Tutila, de 26 de ani, proprietarul masinii.

Masina a fost distrusa

Iulian Vlad, un sofer care venea cu masina spre Tirgu Jiu, a zarit o bucata de metal in mijlocul drumului. A coborit din masina si a vazut citeva fiare linga un plop, auzind in acelasi timp si gemete. Barbatul a telefonat imediat dupa o ambulanta, care a transportat doi dintre supravietuitori la Spitalul de Urgenta din Craiova. Unul dintre raniti a murit insa in drum spre spital, cadavrul fiind depus la morga Spitalului din Filiasi. Al doilea tinar era ieri in coma profunda la Sectia ATI a Spitalului din Craiova. Medicii au spus ca persoana accidentata a suferit traumatisme deosebit de grave in zona capului, avind putine sanse sa supravietuiasca.

Tot ieri, la morga Spitalului din Tirgu Jiu zeci de persoane, rude si prieteni ai tinerilor decedati, au venit sa isi ia mortii acasa. Tatal lui Cosmin Tutila, proprietarul masinii, a declarat ca fiul sau tocmai venise din Italia, de unde isi cumparase si autoturismul. Baiatul, de 26 de ani, lucra la Pisa ca muncitor. La Tirgu Jiu, Cosmin Tutila locuia intr-o garsoniera cu prietena sa. In noaptea de simbata spre duminica, un prieten i-a dat insa telefon si l-a invitat la o petrecere. A fost ultima. Subcomisarul Cornelia Micu, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, a declarat ca autoturismul a fost distrus in totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS