16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZapada si viscol in Gorj

Zapada si viscol in Gorj

Doar cinci primarii din 70 au contracte pentru deszapezirea soselelor cu Directia de Drumuri Judetene

Meteorologii au anuntat pentru urmatoarele doua zile zapada si viscol in judetul Gorj. Conducerea Sistemului de Gospodarire a Apei a anuntat o crestere a cantitatii de zapada care va cadea in perioada urmatoare.

Stratul de nea, care in prezent are o inaltime medie de 10 – 15 centimetri, va creste cu 15 centimetri. Gorjenii vor avea parte, conform previziunilor meteorologice, si de viscol puternic, care ar putea pune in pericol circulatia pe drumurile nationale si judetene.

Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Gorj a scos ieri pe soselele din judet 28 de utilaje de deszapezit, intre care doua autogredere, cinci masini cu lama si 19 masini semipurtate cu lama. Pentru Tirgu Carbunesti si Tirgu Jiu exista doua autogredere de rezerva. Autogredere de rezerva au fost trimise la deszapezit in comunele Balanesti, Negomir, Borascu si Bolbosi.

Primariile au inchiriat utilaje in ultima clipa

Din situatia prezentata de Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, numai cinci primarii din judetul Gorj au realizat contracte pentru deszapezirea drumurilor. Ieri a mai fost primita o solicitare si din partea Primariei Tismana, unde stratul de zapada are inaltimea cea mai mare din judet.

In localitatea Rinca se circula foarte greu, singurele masini care pot urca fiind numai cele de teren. Autoturismele care trebuia sa coboare au fost insotite de un autogreder.

„Noi am trimis sase echipe operative in teren pentru a monitoriza permanent ce se intimpla. In fiecare zi ni se raporteaza situatia din teren. La Rinca sint probleme cu zapada viscolita, care acopera drumul in zona releului. Una din solutiile de viitor pentru Rinca este realizarea unui alt drum pe coama muntelui. Va fi foarte greu insa“, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj, Cornel Popescu.

In prezent, numai cinci primarii din 70 au contracte cu Directia de Drumuri Judetene. Restul fie au servicii proprii, fie nu au apucat sa inchirieze utilaje de deszapezire sau sa realizeze contracte cu firme specializate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS