12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii nu s-au speriat de ninsoare

Politistii nu s-au speriat de ninsoare

In urma caderilor de zapada din ultimele zile, strazile si drumurile publice din judetul Dolj au fost acoperite cu un strat de zapada gros de zece pina la 20 de centimetri. Drept urmare, agentii de politie rutiera au intervenit in vederea acordarii sprijinului necesar utilajelor de deszapezire si pentru fluidizarea traficului rutier.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, opt echipaje au actionat ieri pe drumurile nationale si europene, alte patru echipaje si 11 politisti fiind angrenati in fluidizarea traficului in municipiul Craiova.

Radarele au fost si ele „la datorie“, desi politistii nu se asteptau sa depisteze, pe o asemenea vreme, soferi care sa depaseasca limita legala de viteza. Doljenii le-au inselat asteptarile, doar in cursul week-end-ului fiind depistati si sanctionati contraventional 30 de conducatori auto care au depasit limita legala de viteza.

Ninsorile vor continua

Intrucit si in zilele urmatoare sint prognozate caderi de zapada, iar spre sfirsitul saptaminii – o data cu incalzirea vremii – inghet la sol, politistii recomanda conducatorilor auto sa-si limiteze deplasarile pe caile rutiere mai ales pe timpul noptii si in afara localitatilor. Daca deplasarile cu autovehiculele nu pot fi evitate, Politia Rutiera le recomanda soferilor sa se informeze din timp asupra conditiilor concrete de circulatie pe traseele care urmeaza sa fie parcurse. Este necesar ca masinile sa fie echipate cu pneuri potrivite pentru aceasta vreme, lanturi antiderapante, lopeti si saci cu nisip, iar sistemele de semnalizare, iluminare si dezaburire sa fie in perfecta stare de functionare. Conducatorilor auto li se recomanda sa ruleze cu viteza adecvata carosabilului acoperit cu gheata sau zapada, sa utilizeze cu precadere frina de motor, sa respecte semnalele agentilor de circulatie si sa acorde prioritate mijloacelor ce actioneaza pentru degajarea zapezii. Pietonilor li se recomanda sa evite deplasarile pe partea carosabila, mai ales dupa lasarea intunericului, si sa se asigure temeinic inainte de a se angaja in traversarea drumurilor prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS