21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFirma de deszapezire, amendata de Primaria Craiova

Firma de deszapezire, amendata de Primaria Craiova

Primele ninsori mai serioase au adus cu ele si prima sanctiune aplicata societatilor care trebuie sa se ocupe de deszapezirea municipiului Craiova.

Este vorba de firma SCT Bucuresti – punctul de lucru SDP Craiova, societate care nu a participat la actiunile de deszapezire din sectorul alocat (bulevardul Nicolae Romanescu – Maresal Ion Antonescu – Stirbei Voda, Calea Unirii), din motive pe care oficialii de la primarie spun ca nu le cunosc, deoarece nu au reusit inca sa ia legatura cu conducerea firmei in cauza. Comandamentul de deszapezire din cadrul primariei s-a intrunit de doua ori in ultimele 24 de ore, o data in noaptea de duminica spre luni, cind circa 30 de utilaje au fost scoase pe strazi, a doua oara ieri-dimineata, cind s-a hotarit rezilierea contractului incheiat cu firma SCT si sanctionarea acesteia cu o amenda care poate ajunge pina la 20 de milioane de lei, dupa cum a precizat viceprimarul Mihai Dragu.

Sectorul ramas neacoperit a fost preluat de Serviciul Public de Salubritate. Autoritatile recunosc insa ca situatia deszapezirii pe strazile din cartiere lasa mult de dorit, fie din lipsa de utilaje, fie pentru ca arterele principale au devenit o prioritate. In Craiova sint disponibile in prezent 73 de utilaje pentru aceste actiuni, circa 175 de tone de sare si 800 de tone de nisip. Zece societati comerciale au in sarcina deszapezirea orasului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS