19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj18 cupluri si-au unit destinele in Noaptea de Anul Nou

18 cupluri si-au unit destinele in Noaptea de Anul Nou

Noaptea de Anul Nou a insemnat pentru 18 cupluri din Tirgu Jiu primul pas facut in viata de familie. In fata unei asistente formate din sute de persoane, tinerii au spus „Da!“, fiind primii gorjeni care s-au casatorit in acest an. Cu toate ca initial s-au inscris 30 de cupluri, au fost acceptate numai 18, intrucit restul nu si-au depus toate actele necesare. Pregatirile au inceput cu doua ore inainte, in apropierea Portii Sarutului fiind instalate masute, spoturi de lumini si microfoane. Pe masute se afla surpriza pentru tinerii casatoriti, venita din partea Primariei Tirgu Jiu, adica o felicitare, o sticla de sampanie si un tort.

„Casatoriile sub Poarta Sarutului au devenit o traditie“

Actiunea a durat aproximativ o ora, primarul Florin Circiumaru citind de pe lista numele cuplurilor, pentru ca in final sa rosteasca formula prin care i-a declarat casatoriti pe tineri.

Prezent la fata locului, viceprimarul Ioan Roman Barbuti a asistat la buna desfasurare a evenimentului. Ca in fiecare an, casatoriile de sub Poarta Sarutului au atras atentia tuturor, evenimentul depasind granitele judetului.

„Casatoriile de Anul Nou sub Poarta Sarutului au devenit o traditie. Incercam sa o perpetuam si sa o facem cunoscuta si in alte zone din tara. Cred ca, pentru tinerele cupluri, sa faca primul pas in prima zi a anului si intr-un astfel de loc este un lucru extraordinar“, a spus primarul Florin Circiumaru.

Spre deosebire de celelalte zile de peste an, de Anul Nou, tinerii care au dorit sa isi uneasca destinele sub Poarta Sarutului nu au fost obligati sa mai achite taxele obisnuite catre primarie.

Casatoria in Romania, nunta in Italia

Majoritatea celor care au ales ca de pe 1 ianuarie 2004 sa traiasca impreuna sint din Tirgu Jiu si toti au mai putin de 25 de ani. Au existat si citeva exceptii, care au dat insa culoare ceremoniei. Unul dintre cele mai interesante cupluri ale noptii a fost cel format dintr-o romanca plecata in urma cu citiva ani in Italia si un gorjean din Tirgu Jiu. De altfel, una dintre conditiile de inscriere la casatoriile de Anul Nou sub Poarta Sarutului a fost ca macar unul dintre viitorii miri sa aiba domiciliul stabil in municipiu.

Camelia si Mircea Suciu au peste 30 de ani si sint mirii cu povestea poate cea mai interesanta dintre toate cuplurile. Camelia este contabila si a plecat in urma cu mai multi ani in Italia. In urma cu o luna si jumatate, Camelia s-a intors acasa, la Tirgu Jiu, pentru a fi, de Sarbatori, alaturi de rude. Aici l-a cunoscut si pe Mircea, asistent medical. Cei doi spun ca a fost vorba de dragoste la prima vedere. Fara a sta prea mult pe ginduri, Mircea Suciu a si cerut-o de sotie pe Camelia, chiar sub Poarta Sarutului.

„Am acceptat imediat si ne-am gindit ca ar fi frumos sa ne casatorim in noaptea de Revelion. Am auzit la televizor, am citit in ziare si am spus ca e o ocazie de care trebuie sa profitam“, a declarat Camelia Suciu.

Petrecerea de dupa cununia din Parcul Municipal a fost scurta si s-a tinut in familie, alaturi de citiva prieteni. Nunta va avea loc peste un an, insa nu la Tirgu Jiu, ci in Italia, acolo unde se va stabili si familia Suciu. Intre planurile de viitor ale sotilor Suciu exista si doi copii si acestia programati sa se nasca tot in Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS