22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFC Hentz, echipa de fotbal a procurorilor doljeni

FC Hentz, echipa de fotbal a procurorilor doljeni

Stiati ca procurorii doljeni au o echipa de fotbal? Si ei sint oameni, si ei au dreptul la o pasiune, iar atunci cind nu se ocupa cu trimiterea criminalilor in spatele gratiilor isi permit sa incinga o partida de fotbal pe cinste.

Cind spui justitie, reactia fireasca este sa te intristezi si sa te temi. Oamenii care lucreaza in acest domeniu au insa si ei momente in activitatea lor care pot smulge macar un zimbet, daca nu chiar hohote de ris.

Dribling prin Codul Penal

Putini stiu ca procurorii doljeni au o echipa de fotbal pe teren redus. Denumita ironic FC Hentz, echipa de fotbal in sapte reuneste citiva dintre magistratii care au trimis destui hoti si criminali in spatele gratiilor. Lider spiritual al formatiei este procurorul – nu-i dam numele complet, ca ar putea avea probleme cu superiorii – RobediKappa, de 32 de ani, purtatorul tricoului cu nr.10. Asa cum el insusi se caracterizeaza pe site-ul formatiei – www.fchentz.go.ro -, are calitati: maturitate tactica, recuperari bune, sut bun, joc de cap, stiinta de a se feri de insuratoare ca Aghiuta de tamiie, iar dintre defecte s-ar putea aminti: impulsiv uneori, inconstant in joc, proaspat conducator auto, mobilitatea in scadere, dar si functie in crestere printre procurori.

Sefuletul RobediKappa e secondat de un alt procuror, Flavius „Guso“, de 30 de ani, portarul cu nr.12 pe tricou. Calitatile acestuia: experienta, priza la minge, plasament, niciodata incomodat de soare datorita cozorocului enorm al sepcii create special pentru el; iar ca defecte: guraliv, nu alearga dupa mingi in spatele portii, nu-i place berea, circotas in general si mai ales la semnarea contractelor de joc. Desi coleric si greu de suportat, are reale calitati de portar si poate fi oricind o solutie – cam asa e caracterizat de colegii de echipa pe site-ul formatiei. Noi am spune ca este si un procuror care nu-i iarta cu nici un pret pe infractori, care marturisesc subit tot ce au facut si ce n-au facut numai cind il vad. Ba, de vreo jumatate de an incoace, are si o bafta teribila ca aproape toate crimele din judet sa se intimple pe tura lui, asa ca nu duce lipsa de activitate la serviciu.

Pe cind transferuri la Universitatea?

Eugen „11-leanu“, de 40 de ani, si-a capatat porecla din partea colegilor procurori foarte simplu: facind ca numarul sau de pe tricou sa „rimeze“ cu numele. Conform informatiilor de pe internet, procurorul „11-leanu“ nu e un incepator in jocul cu balonul rotund, printre legitimarile sale anterioare numarindu-se Vointa Lazu si Avintul Isalnita. Drept calitati, colegii ii recunosc forta, tenacitatea, plasamentul bun, sutul puternic, experienta, calmul, jovialitatea, disponibilitatea la prelungiri; ca defecte: il dor toate alea si se vaita mai tot timpul. In palmares si-a trecut titlul de cel mai bun fundas al Cupei Lex in 2001 si 2003.

Colegul lor de breasla si echipa, Mihai „Dragutelu’“, de 26 de ani, joaca pe post de mijlocas, imbracat in tricoul cu nr.17. Procurorul „Dragutelu’ are un travaliu impresionant pe teren, vitalitate, marcaj bun, sut precis; iar ca defect principal, precipitarea in joc. A primit premiul pentru cel mai promitator debut la Cupa Lex 2003. Si el tot neinsurat, isi face cu greu timp pentru a participa la meciurile echipei, de obicei din pricina intilnirilor cu „dragutele“ care il asediaza. Tocmai de asta isi schimba si numarul de mobil mai ceva ca sosetele.

Asadar, fotbalisti se mai gasesc chiar si in mediile mai selecte ale Codului Penal. Cind nu semneaza mandate si nu recita articole de lege, unii procurori isi gasesc timp sa uite de locul crimelor si de cadavre, cochetind cu sportul rege. Daca Dinel Staicu va fi in pana de jucatori, ar putea avea in vedere ceva transferuri si de la FC Hentz. Asta daca o sa-i convina ca unul sau mai multi procurori sa-i supravegheze din interior ingineriile subterane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS