10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlegerile pentru Colegiul Medicilor Mehedinti, aminate pentru tentativa de frauda

Alegerile pentru Colegiul Medicilor Mehedinti, aminate pentru tentativa de frauda

• Fiul unui renumit medic severinean este suspectat ca ar fi spart biroul din Spitalul Judetean, pentru a frauda alegerile pentru Colegiul Medicilor • Razvan Gampe a fost surprins in noaptea de vineri spre simbata cu zeci de buletine si cu stampila intr-o plasa, in camera unde erau depozitate voturile • Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti a deschis o ancheta, iar alegerile au fost aminate

Alegerile pentru ocuparea functiei de director si pentru desemnarea componentei Colegiului Medicilor din Romania, filiala Mehedinti, desfasurate la sfirsitul saptaminii, au fost aminate, dupa ce camera din incinta Spitalului Judetean Mehedinti, amenajata special pentru desfasurarea celui de-al doilea tur, a fost sparta. Incidentul s-a petrecut in noaptea de vineri spre simbata, iar principalul suspect este fiul unui medic renumit in Drobeta Turnu Severin, doctorul Francisc Gampe.

Razvan Gampe, de 21 de ani, student la Facultatea de Medicina din Timisoara, a fost surprins, in noaptea de vineri spre simbata, strecurindu-se in camera unde era dulapul cu voturile pentru componenta Colegiului Medicilor Mehedinti. Tinarul, fiul medicului severinean Francisc Gampe, directorul Policlinicii SANATATEA, avea o punga plina cu voturi si o stampila in momentul in care a intrat in camera respectiva. El a fost surprins de mai multi medici, dar si de alti martori, care au organizat in mod special supravegherea camerei, acestia avind informatii ca se va incerca fraudarea rezultatelor.

In momentul in care medicii au intrat peste el in incapere, Razvan Gampe a sarit pe fereastra, cu plasa cu voturi in mina, incercind sa dispara. A fost prins si retinut de gardienii publici ai unitatii medicale.

Suspiciunile in cazul alegerilor au plecat de la faptul ca unui observator, acreditat ca medic specialist, nu i s-a permis sa puna stampila pe sigilii, ca o masura de siguranta. In aceste conditii, medicii Gheorghe Frintu si Emil Trasca, si ei candidati, au organizat o pinda in apropierea biroului amenajat pentru alegeri.

„Un vot de blam pentru intreaga lume medicala mehedinteana!“

Banuielile medicilor s-au adeverit, camera fiind sparta la miezul noptii. „Existau temeri ca se va incerca fraudarea alegerilor si, desi eu ma aflam la tara, am fost chemat in Severin. Am stabilit un plan, cum sa supraveghem dulapul, si l-am surprins pe baiatul doctorului Gampe. Mai bine facea el asta si nu-si nenorocea fiul! Ce s-a intimplat reprezinta un vot de blam pentru intreaga lume medicala mehedinteana“, a spus dr. Emil Trasca, seful Sectiei urologie, de la Spitalul Judetean Mehedinti.

Medicii care l-au surprins pe Razvan Gampe in camera cu voturi au chemat imediat reprezentantii Corpului Gardienilor Publici, care au intocmit un proces-verbal. Cazul a ajuns si in atentia Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, care a deschis o ancheta in acest caz.

„Nu credeam ca vom ajunge un spital de ris!“

In primul tur al alegerilor pentru Colegiul Medicilor Mehedinti, din 600 de medici, au votat mai putin de jumatate, organizind un nou tur de scrutin. Pentru presedintia colegiului si-au depus candidatura medicii Gheorghe Frintu, Francisc Gampe, Emil Trasca, Radu Iman, dar cele 86 de voturi introduse in urna urma sa fie schimbate cu altele, rezultatul desemnindu-l, cel mai probabil, cistigator pe dr. Francisc Gampe, tatal celui surprins cu stampila in mina.

„Dorim ca toti cei implicati sa fie trasi la raspundere. Sintem noi o tara balcanica, dar nu credeam ca vom ajunge un spital de ris! Sint profund indignat de modul in care s-a intrat in acea sala“, a spus dr. George Moraru, directorul adjunct al Spitalului Judetean Mehedinti. Despre cele intimplate la Drobeta Turnu Severin la sfirsitul saptaminii, a fost informat si presedintele Colegiului Medicilor din Romania, dr. Alexandru Cinteza, care a solicitat anularea alegerilor, reorganizarea lor si deschiderea unei anchete in acest caz. Razvan Gampe risca intre cinci si 15 ani de inchisoare, pentru tentativa la infractiunea de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS