20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBolnavii- purtati pe drumuri de farmacisti incapatinati

Bolnavii- purtati pe drumuri de farmacisti incapatinati

Majoritatea farmaciilor craiovene si-au epuizat de mult plafonul contractat cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj. Farmacia Edera, din Piata Centrala, este printre putinele din Craiova care, desi si-au epuizat plafonul, onoreaza retetele compensate si gratuite.

Georgeta Serban din Craiova incearca de citeva zile sa ridice gelul oftalmologic Nyolol, pentru un batrin diabetic. „Am fost de mai multe ori la farmacia Edera si mi s-a spus ca nu au decit un tub sau ca nu au medicamentul sub forma de gel. Cind, in sfirsit, in farmacie se gasea cantitatea trecuta pe reteta, farmacista Adriana Istodor a constatat ca reteta nu-i corect scrisa“.

Din acel moment, Georgeta Serban a inceput sa faca drumuri intre farmacie, medicul specialist si CAS Dolj. „Cu toate ca medicul CAS mi-a scris pe un bilet ca gelul se administreaza extern si ca reteta este corect scrisa, farmacista nu a vrut sa-mi elibereze medicamentul. Nu imi vine sa cred ca o farmacista a ajuns sa conteste o reteta scrisa de un medic“, sustine Georgeta Serban.

Pina la urma, reteta a fost buna

Chiar daca si-au epuizat plafonul, potrivit articolului 7, alin. 8 din contractul incheiat cu CAS, farmaciile au obligatia sa onoreze retetele. Elena Dumitrascu, directoarea CAS Dolj, sustine ca prin refuzul de a onora o reteta in conditiile in care medicul Casei isi pune avizul pe ea, farmacia Edera incalca voit contractul pe care il are cu CAS. De teama rezilierii contractului, atunci cind inspectorii CAS merg in control, toate farmacistele sustin ca onoreaza retete compensate sau gratuite. „In realitate insa nu este asa. Farmacia Edera si-a depasit cu mult plafonul contractat si toate eliberarile le face pe propria raspundere. Noi nu i-am dat nici o garantie ca ii vom achita arieratele“, a mai spus directoarea CAS Dolj.

Pina la urma, dupa ce s-a schimbat tura, unei alte farmaciste de la Edera nu i s-a mai parut ca reteta este gresit scrisa si a eliberat medicamentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS