21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei hoti au fost prinsi inainte ca pagubitul sa afle de furt

Trei hoti au fost prinsi inainte ca pagubitul sa afle de furt

Ghinionul spargatorilor: sa fie opriti de politie pentru un control de rutina in timp ce carau lucrurile furate

Dorin Teslevici, de 35 de ani, Stefan Scarisoreanu, de 31 de ani, ambii din judetul Timis, si Aurel Muncioiu, de 29 de ani, din Drobeta Turnu Severin – Mehedinti, au ajuns, cu citeva zile in urma, in arestul politiei doljene, dupa ce Judecatoria Craiova a dispus cercetarea lor in stare de arest preventiv sub acuzatia de furt calificat. Cei trei tineri au avut ghinion, fiind prinsi intimplator de oamenii legii, dupa o spargere de care nici pagubitul nu apucase sa afle.

Fatidica zi de marti

Marti, 21 octombrie, a fost zi cu ghinion pentru Teslevici, Scarisoreanu si Muncioiu, pentru ca au fost prinsi de politie dupa ultima lor lovitura.

Pe la ora 3.00 dimineata, o echipa de siguranta publica a Sectiei 1 Politie Craiova, postata in fata Parcului „Romanescu“, a oprit pentru un control de rutina autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare TM-08-EPZ. Politistilor li s-a parut dubioasa masina de Timisoara, care aproape ca se tira pe asfalt. Din autovehicul au coborit trei tineri – Dorin Teslevici, Stefan Scarisoreanu si Aurel Muncioiu, dupa cum au constatat politistii cind i-au legitimat. Rugati sa deschida portbagajul, cei trei s-au codit, dar s-au conformat. Portbagajul era plin pina la refuz: detergenti, sapun, deodorante, tigari, bauturi, cafea, un televizor si un cintar electronic, toate aruncate de-a valma, dovedind ca au fost incarcate in mare graba.

Devenind si mai suspiciosi, agentii de politie i-au luat la intrebari pe cei trei, nu inainte de a-si chema intariri. Cei trei tineri au recunoscut ca bunurile au fost obtinute in urma unei spargeri. Cu nici o ora in urma, pradasera barul SC AUDEMYX SRL din satul Livezi al comunei doljene Podari, fortind usile cu un levier si luind de acolo tot ce le picase in mina.

„I-am prins pe hoti inainte ca proprietarul barului sa afle de furt“

Nici nu se luminase, ca se adunasera multi oameni in fata barului AUDEMYX. Erau acolo citiva politisti, plus cei trei spargatori, toti asteptindu-l pe patronul barului. Cind a sosit acesta, i-au trebuit citeva minute sa se dumireasca de faptul ca fusese jefuit, iar hotii erau deja prinsi.

„I-am prins pe hoti inainte ca proprietarul barului sa afle de furt“, a mentionat inspectorul principal Cornel Filip, ofiterul de cercetare penala din cadrul Sectiei 2 Politie, care a instrumentat cazul.

Cei trei sint arestati, riscind o pedeapsa de 15 ani inchisoare pentru jefuirea barului. Acestia nu sint pentru prima data dupa gratii, toti fiind recidivisti. Aurel Muncioiu este chiar campion privind pedepsele penale, cu 16 condamnari la activ, insirate in dosarul sau penal pe un cazier de doi metri lungime. Banda lor este cercetata si pentru savirsirea altor furturi in judetul Dolj, unde operau de putin timp, dar mai ales in judetul Timis, unde actionasera pina de curind.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS