Acasă Local Gorj Brutarii controlate de OJPC Gorj

Brutarii controlate de OJPC Gorj

-

Doua brutarii din Tirgu Jiu au fost controlate de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj, fiind verificat modul de respectare a gramajului la piinea preparata. S-a constatat ca verificarea cintarelor este facuta ad-hoc, existind o diferenta de 30 de grame intre gramajul afisat si cel real al produsului finit. De asemenea, s-a mai descoperit ca etichetarea era necorespunzatoare: nu era afisat gramajul la piinea preambalata si lipsea adresa producatorului. Au mai fost gasite navete de piine neigienizate, asezate pe pavimentul murdar.

Gina Gramada, inspector de specialitate in cadrul OJPC Gorj, a precizat ca institutia din care face parte a sesizat politia in legatura cu diferenta de gramaj. Una dintre unitatile verificate, SC ROMAL SA, risca, pentru neregulile constatate, o amenda in valoare de 30 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenii nu se mai aruncă să contracteze credite bancare haotic

În Oltenia, situaţia pe judeţe diferă, în ceea ce priveşte creditele contractate pe final de 2019. În unele judeţe au fost contractate sume mai mari sub forma împrumuturilor. În altele, a scăzut semnificativ valoarea totală a împrumuturilor. Un specialist spune că populaţia şi firmele nu se mai hazardează să împrumute oricum şi oricând credite de la bănci.