16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRus s-a trezit vorbind despre proprietate

Rus s-a trezit vorbind despre proprietate

In timp ce sute de romi roiau ieri in jurul Judecatoriei Craiova in asteptarea verdictului privindu-i pe confratii arestati, ministrul de interne, Ioan Rus, si-a amintit, oficial, ca „protejarea proprietatii de catre institutiile statului este prevazuta prin Constitutie“. Ministrul PSD a anuntat ca de-acum incolo „Politia Romana va aplica masuri dure impotriva celor care incalca proprietatea unei persoane, indiferent de localitatea in care se produce infractiunea“. Declaratia lui Rus a venit in legatura directa cu evenimentele de la Craiova, mai exact, cu atacarea de catre romii din Fata Luncii a localului „Genovese“ apartinind personajului interlop Fanel Trandafir, sau, in varianta mai populara, omului de afaceri „domnul Cimino“.

Ministrul de interne a lasat sa se inteleaga ca infractiunea cea mai grava dintre cele comise de romi, in noaptea de 17 septembrie, a fost cea de distrugere a restaurantului lui Cimino. Nici un cuvint despre ultraj contra bunelor moravuri, ultraj, port de arme albe, asa cum se precizeaza clar chiar in comunicatul emis miercuri de Politia Dolj.

Ioan Rus a mai anuntat ca reprezentantii Partidei Romilor si cei ai Politiei Romane se vor intilni astazi, pentru a asigura o comunicare eficienta intre cele doua structuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS