14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUnitate de alimentatie publica, inchisa de OJPC

Unitate de alimentatie publica, inchisa de OJPC

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au verificat in ultimele zile patru magazine mixte si patru unitati de alimentatie publica din localitatile Scapau, Devesel, Jiana, Nicolae Balcescu si Vinju Mare.

Abaterile constatate la toate cele opt unitati au fost comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat, respectiv ciocolata, halva, paste fainoase si condimente, in valoare de 815.000 de lei, precum si comercializarea de produse alimentare vrac, cintarite pe acelasi cintar cu naftalina sau detergentii.

Toate produsele cu abateri au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman, fiind aplicate si patru sanctiuni contraventionale, in valoare de opt milioane de lei.

„La unitatile de alimentatie publica verificate au fost constatate abateri igienico-sanitare, respectiv lipsa apei calde si reci, a ustensilelor pentru spalat, si dotarea incompleta cu materiale igienice. La o unitate din Scapau lipseau materialele dezinfectante, boilerul era defect, tavanul si peretii prezentau infiltratii, situatie in care am aplicat o sanctiune contraventionala de 15 milioane de lei si am dispus inchiderea temporara, pe o perioada de sase luni“, a spus Anastasia Horhoianu, director executiv al OJPC Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS