16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalParchetul National Anticoruptie a prelungit mandatul de arestare pentru Ilie Iocsa

Parchetul National Anticoruptie a prelungit mandatul de arestare pentru Ilie Iocsa

Procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA) au prelungit mandatul de arestare in cazul lui Ilie Iocsa, presedintele Fundatiei Romane pentru Tineret „Dacia“ si al Universitatii „Dacia-Hercules“, pina pe 9 octombrie.

Potrivit purtatorului de cuvint al PNA, procuror Gabriela Neagu, in afara acuzatiilor rezultate din flagrantul de luare de mita, Iocsa mai este cercetat si pentru ca, la o perchezitie efectuata la sediul fundatiei, au fost gasite mii de lucrari de diploma nedatate, dar care aveau sigla universitatii, o suta de mii de dolari, monede romane si un pistol pentru care proprietarul nu detinea permis.

Ultima prelungire a mandatului de arestare a lui Ilie Iocsa a fost considerata incorecta de Curtea Suprema de Justitie, dupa ce decizia procurorilor PNA a fost atacata de avocatii acestuia. Iocsa s-a aflat in libertate, pentru citeva zile, din cauza unei greseli a presedintelui Sectiei Penale a Curtii de Apel Timisoara, Ion Dinca. Avocatii presedintelui de fundatie de la Herculane au acuzat faptul ca procurorii PNA nu au adus suficiente probe la dosar, iar judecarea procesului a intirziat din acest motiv, prelungirea mandatului de arestare fiind ilegala.

Desi Ilie Iocsa este arestat, Universitatea „Dacia-Hercules“ Baile Herculane continua sa faca inscrieri pentru absolventii de liceu, de „afacere“ ocupindu-se fratele sau, Nicolae Iocsa.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei si Cercetarii, autorizatia provizorie de functionare a SRL-ului din Herculane a fost retrasa, institutia intrind in procesul de lichidare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS