20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj Consiliul local si „minunatiile“ lui

Consiliul local si „minunatiile“ lui

Dovedind, uneori, o incrincenare fara margini, consilierii locali din comuna doljeana Bucovat fac gafe

Consilierii locali din comuna doljeana Bucovat si-a facut un obicei sa mai dea, din cind in cind, cu nuca-n perete. Asa s-a intimplat in momentul in care primarul localitatii – nevoit sa-si gaseasca urgent un alt sediu pentru primarie – a ales ca institutia sa-si desfasoare activitatea intr-un spatiu concesionat chiar de el, inainte de a ajunge primar.

Primaria plateste chirie primarului, care plateste concesiunea primariei

„Terenul si cladirea in care se afla acum primaria fusesera concesionate de mine, inainte sa ajung primar. Am avut aici un punct farmaceutic veterinar. Cind cei de la ROBUC ne-au dat afara din sediu, trebuia gasit urgent un spatiu si m-am gindit la aceasta cladire“, a mentionat primarul de Bucovat, Ion Truta.

Ideea nu era deloc rea, chit ca spatiul se dovedeste insuficient, dar se ajungea la o situatie ciudata.. Astfel, primaria ar fi trebuit sa plateasca pentru cladire o chirie catre primar (concesionarul spatiului), care, la rindul lui, trebuia sa achite primariei contravaloarea concesiunii.

Pentru a inlatura o asemenea situatie stupida, primarul a solicitat consiliului local sa fie scutit de contravaloarea concesiunii pe perioada cit primaria va functiona in spatiul lui, pentru ca nici institutia pe care o conduce sa nu plateasca chirie. Surpriza: consiliul local nu a acceptat!

In februarie a respins proiectul de hotarire, pentru ca, in martie, dupa o asidua munca de lamurire dusa de primar, sa accepte pina la urma solutia aleasa de executivul local. Cu toate astea, problemele nu s-au terminat, pentru ca a urmat o bilbiala de peste o jumatate de an a juristilor din Prefectura Dolj, care nici pina acum n-au catadicsit sa acorde sau nu viza de legalitate pentru respectiva hotarire.

Eliberare din functie cu substrat electoral

Consiliul Local Bucovat este si autorul unei dubioase hotariri privind schimbarea din functie a viceprimarului localitatii, Vasile Constantin. Viceprimarul – care n-a primit un leu de la bugetul local pentru obiectivele pe care si le propusese, a fost nevoit sa se descurce prin relatiile pe care le avea. Si a reusit sa regularizeze un piriu, fara chior din banul public, scapind vreo 15 gospodarii de inundatiile, care le afectau la fiecare ploaie zdravana. Si asta n-a fost tot. Insa consiliul local, la sfirsitul lunii mai, a decis totusi schimbarea acestuia.

Hotarirea, dosita la Prefectura Dolj vreme de citeva saptamini, a fost in cele din urma declarata ilegala. Asa ca, in prezent, consiliul local se judeca in contencios administrativ atit cu viceprimarul, cit si cu prefectura. Cit despre viceprimar, el e inca in functie. Demersurile pentru inlocuirea lui dau apa la moara celor care spun ca ar fi o lucratura menita sa-l impiedice pe viceprimar sa candideze pentru postul de primar.

Pentru ca Vasile Constantin, ales consilier pe listele PDSR, acum menbru al PSD, se gindeste sa-i faca concurenta primarului Ion Truta, venit de la PSDR, in prezent si el tot membru al PSD. Practic, lupta se duce pentru nominalizarea din partea „partidului cel mare“, iar o tinichea de coada viceprimarului i-ar reduce serios sansele de a fi desemnat candidat la primaria localitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS