13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj27 de primari din Gorj, majoritatea ai PSD, sint cercetati de Parchet

27 de primari din Gorj, majoritatea ai PSD, sint cercetati de Parchet

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a comunicat ca 27 de primari de orase si comune si trei oameni politici din Gorj sint cercetati de procurori. Fara a preciza vreo alta informatie, conducerea Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, reprezentata de prim-procurorul Gheorghe Roibu, a facut publice aceste cifre. Majoritatea celor 27 de primari sint cercetati pentru infractiuni la Legea fondului funciar. In judetul Gorj, PSD are 61 de primari, dintr-un total de 70. De precizat ca, dupa alegerile din 2000, PSD cistigase doar 35 de posturi de primar, restul de pina la 61 trecind in barca lui Mischie pentru a beneficia de bugete mai mari.

Nicoale Mischie a declarat in conferinta de presa a partidului ca datele comunicate oficial de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj sint niste aiureli.

„Eu nu stiu daca sint cercetati primari. Trebuie sa se faca o confruntare. Daca exista o simpla plingere, nu inseamna ca esti cercetat. Sigur ca Parchetul trebuie sa le inregistreze si sa le dea curs. Asta nu inseamna ca o aiureala aruncata in neant reflecta o realitate“, a declarat Nicolae Mischie.

Doi primari au ajuns si la PNA

Dintre primarii cercetati, 15 au dosare la Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Carbunesti Printre ei sint si edilii din Saulesti, Barbatesti, Turburea si Tirgu Carbunesti. Unii dintre primarii care au dosare la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj au intrat si in atentia PNA. Este vorba de edilul din Vagiulesti, Gheorghe Roman, recent intrat in rindurile PSD.

Gheorghe Roman este acuzat ca a efectuat prin firma unei rude mai multe lucrari de reparatii la scolile din comuna. Edilul a mai fost cercetat anterior de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, in aceeasi cauza, si a primit o amenda administrativa de 10.000.000 de lei.

Un alt primar trimis la Parchet, in urma unor verificari ale Corpului de Control al prefectului de Gorj, este Nicolae Fotescu, edilul din Glogova. Nicolae Fotescu a incercat sa zugraveasca un imobil din comuna si a platit contravaloarea lucrarilor firmei respective inainte ca zugravelile sa se fi terminat. Nicolae Mischie, seful primarilor PSD din Gorj, este cercetat de catre IGP si Parchetul de pe linga Curtea Suprema de Justitie (CSJ) intr-un dosar care priveste aducerea in tara a unei arme.

Seful PSD Gorj este acuzat de contrabanda si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fiind suspectat de introducerea in tara, fara a poseda autorizatie, a unei arme de vinatoare. Dosarul de la Parchetul de pe linga CSJ nu a fost finalizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS