10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Vinovatie

Nu vreau sa vorbesc despre ceea ce s-a intimplat la Craiova. Desi as putea sa o fac, mai ales ca am trait ani buni acolo si adesea, ca adolescent, m-am lovit de cei care acum formeaza „Fratia“ si care, in acel moment, nu erau nimic altceva decit niste golani amariti din zona Liceelor Pedagogic si Energetic. Nu vreau sa vorbesc de legaturile acestora, bine stiute in Craiova, cu oameni de afaceri si „celebritati“ ale vietii mondene ale orasului care, practic, au cultivat invulnerabilitatea legala a acestora si nici despre ingrozitoarea lipsa de profesionalism si coruptie din administratia publica si Politia din Craiova.

Vreau sa vorbesc despre cei care cred ca sint adevaratii vinovati de ceea ce s-a intimplat in multe parti, printre care la Hadareni, la Buhusi si acum la Craiova.

Noi, tiganii romani, care ne ducem zilnic la serviciile noastre de doctori, ingineri, avocati, politicieni, profesori, personalitati ale vietii publice, sportivi, care pretindem ca nu avem nimic in legatura cu comunitatea romilor si culoarea noastra este decit un accident, noi, tiganii romani, capabili sa oferim pustilor crescind in ghetourile tiganesti modele pozitive si care preferam sa nu vorbim despre etnia noastra, frica fiindu-ne de stigmatul social si automata respingere a societatii romanesti.

Noi sintem vinovati!

Ziaristii, reporterii si redactorii din mass-media, care in mod constient sau inconstient forteaza in fiecare zi asocierea intre tigani si infractori, care incearca sa separe cetatenii Romaniei pe principii etnice atunci cind vine vorba de acte antisociale si care sint in mare parte responsabili de faptul ca a fi tigan in Romania este considerat de majoritatea cetatenilor tarii un lucru rusinos, similar cu hotia, cersitul si violenta.

Voi sinteti vinovati!

Milioanele de romani cu singe mixt care isi ascund o parte din identitatea lor etnica pentru ca este mai comod, voi, care stati acasa in fata televizoarelor si sinteti revoltati de ceea ce vedeti ca se intimpla pe strazile Craiovei, considerind ca altcineva ar trebui sa faca ceva.

Voi sinteti vinovati!

Dumneavoastra, cei care ascultati cu placere discursurile lui Vadim Tudor, care incearca sa va transforme in marionete, insistind pe puritatea romanismului si apelind la instincte primare responsabile pentru moartea a milioane de oameni in Ruanda, fosta Iugoslavie, India, Orientul Mijlociu.

Voi, care nu sinteti in stare sa vedeti ca sinteti manipulati in a crede ca a fi roman depinde numai de etnicitate si ca acesta este un statut superior fata de minoritatile care traiesc in Romania, desi in contradictie cu Constitutia tarii.

Voi, cei incapabili sa vedeti ca majoritatea celor care au distrus tara furind miliarde sint hoti si nu ar trebui caracterizati ca etnici romani sau tigani, ca alcoolicul abuziv care isi bate nevasta si copiii, este un infractor care ar trebui pus in puscarie si nu etnic roman sau tigan, ca pedofilul ucigas de la Suceava este nimic altceva decit un criminal si ca asta nu are nici o legatura cu romanismul, voi sinteti vinovati.

Si, cum majoritatea sintem vinovati, si cei alesi de noi sint vinovati ca reprezinta frustrarea si impotenta noastra, ca sint corupti deoarece noi ii acceptam asa, ca ne mint si ne manipuleaza caci noi vrem sa fim mintiti si manipulati.

Societatea civica romana nu exista pentru ca noi nu facem nimic si asteptam sa hotarasca altcineva in locul nostru ceea ce ar trebui sa facem. Noi sintem vinovati, cei care asteptam un conducator ca Tepes, pentru ca e mult mai usor ca altcineva sa hotarasca pentru noi si sa isi asume responsabilitatea. Vlad Tepes a fost un despot si un criminal sadic si in nici un caz un erou national. Nu avem nevoie de Vlad Tepes, avem nevoie ca noi sa incepem sa schimbam ceva in atitudinea noastra si sa incercam sa devenim ceea ce credem ca sintem, si anume CETATENI ROMANI. Rolul cetateanului este sa protesteze si sa forteze politicienii si functionarii publici in a face ceva si nu a se vaicarii in sinul familiei sau la o bere cu prietenii, asteptind miracole.

Gandhi spunea: „Noi trebuie sa fim schimbarea pe care dorim sa o vedem“. Citi dintre noi sintem asa cum am dori sa fie cetatenii Romaniei?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS