12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTemutul Cimino - expert in luat tepe imobiliare?

Temutul Cimino – expert in luat tepe imobiliare?

Fanel Trandafir, zis Cimino, a fost escrocat de o femeie care, dupa ce i-a vindut un apartament, a mai instrainat o data locuinta, apoi a fugit cu banii in Spania, la cules de capsune

Unul dintre capii lumii interlope craiovene, Fanel Trandafir, zis Cimino, a luat o teapa de zile mari de la o femeie care i-a vindut un apartament, fiind nevoit sa bata ani de zile drumul instantelor pentru a-si capata locuinta cu pricina. La baza afacerii erau invirtelile lui cu sume mari de bani imprumutate in conditii deosebit de avantajoase – pentru el.

Cimino, proprietar doar in acte

Povestea apartamentului lui Cimino din blocul 134 din cartierul Craiovita Noua a inceput in 1998.

Tatiana Preda, proprietara unei agentii imobiliare din Craiova, intrase in mari incurcaturi financiare, avind nevoie urgenta de bani lichizi. Cum nu prezenta garantie in fata nici unei banci, s-a gindit sa ia un imprumut de 3.000 de marci de la Fanel Trandafir. Imprumutul a fost garantat de prietena ei, Georgeta Nae, cu apartamentul acesteia din Craiovita Noua. Cum banii n-au fost restituiti la termen de Tatiana Preda, apartamentul i-a revenit lui Cimino. Transferul proprietatii asupra locuintei s-a facut cu acte in regula: un contract de vinzare – cumparare semnat de Georgeta Nae si Fanel Trandafir in fata notarului Elvira Diaconescu, inscris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni de pe linga Judecatoria Craiova. Doar ca, pe 1 iunie 1999, Georgeta Nae ii trage o teapa de zile mari lui Cimino, vinzind inca o data apartamentul. Cumparatorii au fost sotii Andrei si Maria Cioroianu, care au platit constiinciosi, la acea data, suma de 50 de milioane de lei, plus toate taxele percepute de notarul public Tudor Marinela Daniela. In fata notarului, femeia a semnat ca locuinta nu este grevata de nici o sarcina. Apoi si-a luat banii.

Georgeta Nae a plecat in Spania sa culeaga capsune

Cind Cimino a vrut sa intre in apartament, a avut surpriza neplacuta sa afle ca alti „proprietari“ locuiesc acolo. A intentat procese ca sa-i scoata afara din casa pe sotii Cioroianu, la rindul lor pacaliti de Georgeta Nae. Mai mult, procurorii i-au luat la bani marunti pe cei doi notari, plus angajatul judecatoriei care a facut transcrierea contractului. Dar n-au gasit nimic ilegal.

Pina la urma, Cimino a convins justitia ca el era proprietarul legal al locuintei. Dar familia Cioroianu a ramas pe drumuri, fara bani si fara casa. Acuzata de inselaciune si fals in declaratii de catre procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, Georgeta Nae nu s-a prezentat in fata procurorilor. Era plecata in Spania, la cules de capsune, conform declaratiilor mamei sale. Trimisa in judecata in lipsa, ea risca pina la 15 ani de puscarie. Cit despre prietena ei, Tatiana Preda, nici aceasta nu e de gasit. Se pare ca si ea ar fi in Spania, tot la cules de capsune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS