20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Craiova, amenintata cu dosarul „Groapa“

Primaria Craiova, amenintata cu dosarul „Groapa“

PNL Dolj sustine ca Primaria Craiova a incalcat mai multe acte legislative, inclusiv Constitutia, atunci cind a hotarit amplasamentul viitoarei gropi ecologice de gunoi a orasului in cartierul Mofleni, intr-un spatiu de agrement, aproape de Jiu si de casele oamenilor.

In acest sens, partidul de opozitie a depus deja la primarie o sesizare pentru o actiune prealabila, inaintea intentarii unui proces. De asemenea, PNL a cerut oficial, in baza Legii liberului acces la informatiile de interes public, copii de pe contractul de asociere dintre primarie si constructor, firma italiana SYSTEMA ECOLOGIC, certificatul de urbanism, studiul de fezabilitate pentru amplasamentul initial al gropii din comuna Breasta si suma platita de primarie pentru el, precum si de pe studiul de impact asupra mediului, efectuat pentru actualul amplasament.

„Daca primaria isi va asuma adevarul celor consemnate in acest dosar, nu-i vom mai actiona in judecata“, a precizat Horatiu Buzatu, liderul judetean al acestei formatiuni politice. Acesta a mai spus ca legislatia romaneasca este stufoasa si nearmonizata, la momentul actual, cu cea europeana.

„Din aceste considerente, ne putem trezi peste citiva ani ca facem o investitie de proportii care nu mai este legala, potrivit normelor europene“, a conchis presedintele liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS