13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii i-au chemat pe romi la negocieri

Politistii i-au chemat pe romi la negocieri

Liderii celor doua tabere implicate in conflictul de miercuri noapte, de pe strazile Craiovei, au fost invitati de catre politisti la masa negocierilor.

Din partea romilor au venit Dumitru Tatian, Vilifort, Aso si alti citiva lideri ai etniei din Fata Luncii, iar din tabara opusa, s-au prezentat la masa negocierilor Cimino si Rosianu. Desi in curtea politiei nu au voie nici macar masinile oamenilor legii, limuzina lui Cimino a stat sub treptele IJP mai mult de patru ore, cit au durat negocierile. Trupa lui Cimino a fost invitata in biroul chestorului Codita, iar romii si-au expus punctele de vedere in sala de consiliu de la etaj. Politisti grijulii au stat de veghe ca nu cumva romii sa se rataceasca pe culoare sau sa scape vreun cameraman obiectivul spre cei doi interlopi, „ca sa nu se supere dom’ Cimino pe noi!“. Doar Tatian a acceptat sa declare ca „n-o sa mai raspundem la provocari, asta e…“.

Comisarul Iancu Bita a fost sceptic in ceea ce priveste rezultatul negocierilor: „Probabil o sa ne mai intilnim in asemenea formule, dar bine ca e liniste. Situatia a fost detensionata“. Bita a mai recunoscut ca in judetele Arges, Olt si Dolj au fost instituite filtre de politie si jandarmi, dupa ce s-a zvonit ca rude si sustinatori ai ambelor tabere se indreptau spre Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS