15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt persoane dorm de citeva zile sub cerul liber in Turnu Severin

Opt persoane dorm de citeva zile sub cerul liber in Turnu Severin

Doua familii din Drobeta Turnu Severin stau de citeva zile in strada, dupa ce proprietarul casei in care locuiau le-a evacuat prin hotarire judecatoreasca. Patru copii, cu virste cuprinse intre doi si zece ani, sint nevoiti sa stea sub cerul liber, alaturi de parinti, cu toate ca temperaturile au scazut destul de mult, pe timpul noptii. Primarul Constantin Dinu le-a promis locuinta, dar a uitat. La viceprimarul Ilie Pisoi au batut la usa si in aceasta saptamina, dar el i-a sfatuit sa ramina deocamdata in strada.

„Domnul Felix, de la primarie, ne-a spus ca daca nu avem euro, nu putem sa ne luam casa!“

Familiile Antoaneta Bragau si Petre Bragau au fost evacuate la inceputul saptaminii, din imobilul 66, de pe strada Dr. Saidac, din Drobeta Turnu Severin, dupa ce proprietarul de drept al casei a obtinut hotarirea judecatoreasca. Instiintate de mai multa vreme ca vor ramine pe strazi, cele doua familii au inceput sa bata la poarta primariei. Saptamina de saptamina, cu cei mici de mina, parintii s-au prezentat la audientele primarului si viceprimarilor, solicitind acordarea unei locuinte. „Fiind familii tinere, ne-am gindit ca poate o sa ne acorde si noua o locuinta sociala si ne-am rugat de domnul primar. Ultima oara cind am fost la dumnealui, ne-a zis sa stam linistiti, ca a vorbit cu proprietarul si o sa putem sta, pina se gaseste o solutie. Nu s-a gasit nimic, ca domnul Felix, de la primarie, ne-a spus ca, daca nu avem euro, nu putem sa ne luam casa“, a spus Bragau Maria.

„Nu am avut niciodata o casa a noastra!“

Viceprimarul Ilie Pisoi a propus ca ambele familii sa fie mutate la Gura Vaii, intr-o fosta cazarma pe care municipalitatea severineana a transformat-o in bloc de locuinte sociale. „Acolo nu putem sta pentru ca nu avem conditii sa ne crestem copiii. Nu este caldura, apa se scurge de peste tot. Copilul meu este operat de polipi. Avem dosar depus la primarie de trei ani, si tot nu s-a facut nimic. Stam cu celofane pe copii, nu putem sa-i ducem la scoala, ca nu au unde sa se spele, sa-si faca lectiile. Noi nu am avut niciodata o casa a noastra!“, a mai spus Maria Bragau. Locuinte sociale se mai gasesc in blocurile nou construite de ANL, dar nu pentru familiile sarace. „Cei de la primarie ne-au spus ca noi nu avem venituri pentru locuintele ANL, ca avem 950.000 de lei la trei persoane. Ne scot afara din primarie, pun gardienii pe noi. Nu mai stim ce sa facem, sa ne ia sa ne impuste, sa ne duca la marginea orasului si sa ne lase acolo!“, a spus Petre Bragau. Cele opt persoane stau acum cu toate lucrurile in strada, la citeva sute de metri de centrul orasului. Pentru ei, primaria nu gaseste o solutie salvatoare, pentru ca veniturile lor abia daca ajung la salariul minim pe economie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS