18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalExplozie soldata cu un mort si un ranit la MOBILA Drobeta Turnu Severin

Explozie soldata cu un mort si un ranit la MOBILA Drobeta Turnu Severin

O persoana a murit, iar alta a fost grav ranita, in urma unei explozii produse ieri in incinta societatii MOBILA SA Drobeta Turnu Severin, la cazanul ce asigura abur tehnologic pentru spalatorie si atelierul de timplarie. In urma deflagratiei, mecanicul Ion Elvis Zmeul, de 38 de ani, a decedat, iar muncitorul Stefan Cristian, de 35 de ani, a suferit arsuri de gradele II si III, pe aproximativ 70 la suta din corp, fiind transportat in stare grava la Spitalul Judetean Mehedinti. Inspectoratul Teritorial de Munca si Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti au deschis o ancheta pentru a stabili imprejurarile exacte in care s-a produs accidentul. In functie de concluziile anchetei vor fi luate masurile legale.

Victimele accidentului erau singure in curtea intreprinderii MOBILA, din Drobeta Turnu Severin, in momentul producerii deflagratiei. Ion Elvis Zmeul se afla in imediata apropiere a cazanului spalatoriei, iar Stefan Cristian, care lucra la un autocamion, s-a apropiat sa ia niste cirpe din baraca unde era amplasat recipientul. In acel moment, salariatii din sectii au auzit o explozie puternica. Cind au iesit in curte, au vazut tragedia.

„L-am vazut pe unul dintre ei, linga zid, facut cocolos. L-a izbit explozia cazanului de la spalatorie, dar nimeni nu a vazut exact ce s-a intimplat. Am auzit ca aduna cirpe, iar suflul l-a aruncat la 40 de metri. Pe celalalt l-a aruncat intr-un zid. Cred ca asta l-a salvat. Numai ei erau prin curte. Ceilalti erau prin sectii. E prima oara cind se intimpla asa ceva la noi“, a spus Elisabeta Donoata, salariata a societatii MOBILA Drobeta Turnu Severin.

Muncitorul Stefan Cristian lucra de doua zile la MOBILA

Ion Elvis Zmeul avea arsuri pe aproximativ 80 la suta din suprafata corpului si a fost transportat de urgenta la spital, cu un autoturism al societatii, dar a decedat la foarte scurt timp. Stefan Cristian a suferit arsuri de gradele II si III, pe 60 la suta din suprafata corpului, fiind internat de urgenta la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Mehedinti. Medicii sint insa rezervati in privinta sanselor de supravietuire.

„Pacientul a fost adus in sala de operatie cu arsuri de gradele II si III, in stare de soc posttraumatic. Starea sa este foarte grava si nu putem spune decit ca sintem rezervati in privinta sanselor sale de supravietuire“, a spus dr. Tiberiu Salajean, de la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Mehedinti. Stefan Cristian era casatorit si era tatal a doi copii minori. El lucra de doua zile la societatea MOBILA Drobeta Turnu Severin si avea o vechime in munca de 12 ani. Ion Elvis Zmeul era angajatul altei societati, care avea inchiriate spatii in curtea in care s-a produs explozia.

ITM Mehedinti cerceteaza cauzele producerii exploziei

La locul accidentului s-au deplasat echipe ale Inspectoratului Teritorial de Munca, Inspectoratului Judetean de Politie si Parchetului Mehedinti, in cauza fiind deschisa o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs evenimentul.

„La prima vedere, se pare ca lipsa dispozitivelor de siguranta pentru presiune sau alimentarea cu apa sint cauzele posibile ale acestui eveniment nefericit. Operatorul cazanului se poate sa nu fi realizat faptul ca a crescut presiunea in interior, peste nivelul admis. De asemenea, este posibil sa se fi alimentat cazanul cu apa, desi fusese pus in functiune de aproximativ o ora. Ramine sa stabilim cauzele tehnice si pentru asta am luat legatura cu cei de la ISCIR. Am numit un colectiv, care va cerceta accidentul si va stabili daca exista persoane care se fac vinovate de producerea evenimentului“, a spus Vasile Eftinoiu, inspector-sef al ITM Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS