13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCodita si Calin spun lucruri trasnite

Codita si Calin spun lucruri trasnite

Chef in Lunca: (de la dreapta la stinga) viceprimarul Antonie Solomon (camasa albastra), prefectul Ion Calin, presedintele CJ, Ion Voiculescu, primarul Vasile Bulucea

Prefectul de Dolj, Ion Calin, si comandantul IJP, chestorul Constantin Codita, par a nu fi sesizat gravitatea celor intimplate in noaptea de miercuri spre joi, in cartierul tiganesc Fata Luncii. Astfel, in timp ce capul judetului pare a spune bogdaproste ca rascoala romilor nu s-a lasat cu varsare de singe, seful IJP Dolj persevereaza in a crede ca felul in care oamenii legii au actionat in Fata Luncii reprezinta dovada absoluta ca politia isi face datoria. Mai mult, prefectul bate cimpii de-a binelea, incercind sa-i convinga pe fraieri ca toate furcile, sabiile si topoarele agitate de tigani nu au fost, de fapt, decit o parte a strategiei politistilor… Usurinta cu care cei doi vorbesc despre gherila olteneasca de miercuri noapte se poate explica doar prin aceea ca nici unul, nici altul nu au gasit de cuviinta sa se deplaseze, la momentul rascoalei, la fata locului.

Ion Calin: „Strategia era sa nu ma duc eu acolo“

Primul care a iesit la rampa ieri-dimineata cu o declaratie abracadabranta, menita sa explice ca rascoala tiganeasca a fost un lucru banal, a fost prefectul Ion Calin.

Dupa teleconferinta saptaminala, prefectul a tinut, sub obiectivul camerelor de luat vederi, un mic discurs privitor la evenimentele de miercuri noapte. Pentru ca subiectul spiciului nu s-a prea adaptat la limbajul nomenclaturist al prefectului, nimeni n-a prea inteles exact ce a vrut Ion Calin sa spuna.

„Aglomerarea aia de romi inarmati cu furci, topoare si alte sabii era o strategie militara care sa-i atraga spre acel baraj, unde li s-a spus: <<Fratilor, imprastiati-va!>>. N-au inteles semnalele si s-a procedat conform legii“, a declarat prefectul de Dolj, incercind sa vorbeasca despre rascoala tiganilor.

Procedind dupa modelul lui Constantin Codita, nici Ion Calin nu a recunoscut ca prezenta sa ar fi fost necesara la locul revoltei.

„Starile tensionate sint gestionate de autoritatile competente. La aparitia fortelor de ordine, totul era sub control, s-au linistit. Au planuri si planuri, ca l-au scos la inaintare pe dl. Petrescu (Constantin Petrescu, prim-adjunct al sefului IJP Dolj, cel care a condus operatiunile politiei la fata locului – n.r.). Eu n-am fost acolo, pentru ca face parte dintr-o strategie. Eu stiu ce vorbesc…“, a spus prefectul de Dolj, incercind probabil sa ii lase pe interlocutori sa inteleaga ca relatia speciala dintre fiul sau, Daniel Calin, si „Fratia“ lui Caiac si Cimino nu i-ar fi ajutat pe tiganii rasculati sa lase furcile jos.

Cimino a participat la un „botez de homosexuali“

Intr-o conferinta de presa organizata la sediul IJP Dolj, seful acestei institutii, chestorul Constantin Codita, a declarat ca politistii si-au facut bine treaba.

„Misiunea noastra a fost de a gestiona aceste evenimente. Noi am instituit un dispozitiv de paza in zona respectiva inainte de inceperea conflictului“, a pus Constantin Codita.

Seful IJP a adaugat ca, deocamdata, se fac cercetari, mai multe persoane fiind acuzate de comiterea infractiunilor de ultraj si de tulburare a linistii publice. Pina la efectuarea primelor arestari, trebuie sa mai asteptam ceva vreme, eventual pina cind principalii suspecti vor fi parasit tara, asa cum a facut, in 2001, Stelica a lu’ Dragavei.

Capii politiei au evitat insa sa isi asume raspunderea pentru aparitia acestor incidente si sa explice cum au ajuns unii dintre romi sa detina averi aproape imposibil de imaginat pentru adeptii muncii cinstite. Argumentul lui Constantin Codita a fost acela ca politia nu poate verifica provenienta averilor tiganilor.

Interesant de adaugat este ca, in noaptea de joi spre vineri, interlopii craioveni si-au adunat prietenii din intreaga tara si s-au strins la restaurantul Dunarea, care apartine lui Fanel Trandafir, zis Cimino. Citeva zeci de limuzine, cu numere de Dolj, Bucuresti, Caras – Severin sau inmatriculate in Franta, Germania si Italia erau strinse, la ceas de seara, pe bulevardul Romanescu, in dreptul restaurantului amintit. Intrunirea nu s-a soldat cu incidente, poate si pentru ca interlopii au fost supravegheati, fara incetare, de politisti si jandarmi. Atunci cind o ziarista l-a intrebat pe unul dintre interlopi ce se intimpla la restaurantul Dunarea, raspunsul a fost: „Avem si noi un botez!“. „Ce botez, ca vad ca sinteti numai barbati aici“, a insistat reprezentanta presei. „Pai e un botez de homosexuali“, a replicat interlopul din anturajul lui Cimino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS