13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBulucea si directorii regiilor de apa si termoficare au mintit!

Bulucea si directorii regiilor de apa si termoficare au mintit!

Apa calda a inceput sa fie facturata la pausal: cinci metri cubi de persoana

Edilul sef al Craiovei si cei doi directori ai regiilor de apa si de termoficare una spun si alta fac. Joi, Vasile Bulucea a declarat oficial: „M-am consultat inca o data cu cei doi directori. Trebuie sa se tina cont de contoare. Nu se poate altfel, pentru ca oamenii au facut investitii de cite doua – trei milioane de lei“. Cu documente demonstram faptul ca nu a fost altceva decit o minciuna pentru a-i inchide gura si pentru a-si drege imaginea in fata electoratului craiovean. La inceputul acestei saptamini, Bulucea, Tatian Tutorache, directorul Regiei de Termoficare, si Leonida Nicolaescu, directorul Regiei de Apa, anuntasera ca facturarea apei calde se va face iar in regim pausal. De asemenea, cei trei, care au demonstrat ca-si bat joc de tot orasul, au spus ca si apa rece va fi platita in sistem pausal daca nu exista contor general pe scara sau bloc. Ei nu mai voiau sa auda de apometrele individuale. Acest lucru a revoltat aproape intreaga Craiova. Urma ca pierderile din ambele sisteme sa fie din nou aruncate pe spinarea craiovenilor. In urma scandalului pe aceasta tema, declansat de GdS, se parea ca Vasile Bulucea revenise asupra ineptiei cu pausalul. Trecerea timpului a demonstrat ca aceasta nu a fost decit o manevra politica, facuta cu scopul de a minti populatia. De fapt, cei trei fac tot ce vor ei.

Cinci metri cubi de persoana

Ieri a ajuns factura la apa, la Asociatia de locatari nr. 5 Lapus. Apa calda a fost facturata in sistem pausal. Si nu oricum! Initial, Vasile Bulucea vehicula cifra de trei metri cubi de apa calda de persoana. Ei bine, la acea asociatie oamenii trebuie sa plateasca cinci metri cubi de persoana. Punctul termic din zona deserveste un numar foarte mare de blocuri, situate pe o suprafata mare. In factura este trecut un numar total de 3.856 mc, din care 1.981 mc apa calda. Asociatia este formata din 402 persoane. Asta inseamna ca fiecare plateste peste 4,9 metri cubi. Presedintele asociatiei, Nicoleta Busu, a spus: „Sint familii cu patru persoane. Este aberant sa le pui in circa 20 de metri cubi. Consumul real de apa calda, pe luna august, este de 600 de metri cubi pe intreaga asociatie. Au venit oamenii la noi si au vrut sa ne arunce birourile afara. A fost un adevarat razboi in cartier. Directorul de la termoficare, Tatian Tudorache, mi-a spus ca am inteles eu gresit, ca tot la pausal se factureaza apa calda, dupa contorul din punctul termic. I-am aratat Gazeta de Sud, iar el mi-a zis sa nu ma mai iau dupa mass-media, ca nu este nimic adevarat. Mi-au dat sa semnez un contract pentru asta, dar am refuzat“.

Regiile de resort, fosile de pe vremea Impuscatului

Asa ar trebui sa faca toti presedintii de asociatii din Craiova, singurul oras in care regiile de resort isi acopera pierderile, din sistemele foarte vechi, prin pausal.

Din pacate insa, in Banie, majoritatea regiilor sunt fosile ramase de pe vremea lui Ceausescu. Lor le este mai simplu sa calculeze in sistem pausal. Profitind de nestiinta acestora, cele doua regii merg pe pierderi masive, fara sa le mai pese. Totul, pe considerentul ca populatia plateste. In realitate, lucrurile vor sta altfel. Majoritatea craiovenilor vor fi in indisponibilitate de plata din cauza veniturilor mici. La o familie de trei persoane, numai apa calda poate depasi un milion de lei, la care se adauga incalzirea, pe linga celelalte. In primavara, directorii de regii si Vasile Bulucea vor constata ca datoriile populatiei au crescut si mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS