19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria, in haine second hand

Primaria, in haine second hand

Unii functionari considera ca institutia s-a facut de ris acceptind vechituri finlandeze pentru salariati

Ajutoarele primite la sfirsitul saptaminii trecute din Finlanda au bagat zizanie intre salariatii Primariei Craiova. Vineri, citiva reprezentanti ai municipalitatii au fost la vama pentru a receptiona cei 620 de saci cu haine second hand oferite de o organizatia umanitara din localitatea Kuopio, insa au strimbat din nas cind au vazut ce contin coletele.

Distribuirea sacilor a cazut in grija sindicatului primariei, astfel ca jumatate din marfa a ajuns la Serviciul de ajutor social, iar alta parte a fost impartita intre caminul de batrini si salariatii mai amariti ai serviciilor din subordinea primariei (salubritate si administratia pietelor). In primarie, gestul de a accepta „cirpele“ finlandezilor, mai ales de catre salariati, a iscat destule controverse. Viceliderul sindical Dan Dobrescu considera ca municipalitatea s-a facut de ris: „Mai bine ne dadeau cite un pix ieftin decit asa ceva. Mai spunem ca vrem sa intram in Europa!“. In schimb, dupa ce au scotocit prin saci, alti salariati au ajuns repede la concluzia ca nu e nimic de imbracat, in orice caz nimic la moda, cu toate ca Ioan Acrivopol, seful de sindicat, ii invitase si pe salariatii cu studii medii (remunerati mai prost) sa incerce o gecuta sau un pantalonas.

Ieri in jurul prinzului, acesta a intrat in biroul primarului Vasile Bulucea anuntind ca imparteala ajutoarelor e gata! S-a mai dat Partidei Romilor, salariatilor mai amariti: ingrijitori, femei de serviciu sau paznici de la serviciile din subordinea primariei. La Serviciul de ajutor social, intr-un birou mic cu dosare, zaceau sacii destinati necajitilor care vin zilnic cu jalba-n protap la primarie. „Nu le-au vrut cei de la primarie? Nu-i nimic. Daca nu le vor, sa le aduca aici, ca sint destui saraci. Ce daca sint haine vechi? Data viitoare nu vom mai distribui nimic la primarie, le vom aduce pe toate aici“, a precizat Elvira Stancu, din cadrul serviciului amintit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS