24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBrambureală la repartizarea pe posturi a profesorilor

Brambureală la repartizarea pe posturi a profesorilor

Peste 600 de dascăli din Dolj au aşteptat in ploaie, pină ce reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au catadicsit să inceapă şedinţa publică de repartizare pe posturile şi catedrele vacante din invăţămintul preuniversitar

Sute de profesori au avut joi ocazia să-şi exerseze intreg arsenalul de injurături in aşteptarea reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Peste 600 de cadre didactice se adunaseră la ora 12.00, aşa cum era programat, in faţa sălii de festivităţi a Grupului Şcolar Electroputere din Craiova, unde urma să se desfăşoare şedinţa publică de repartizare pe posturile şi catedrele vacante din invăţămintul preuniversitar doljean, etapă ulterioară repartizării computerizate. Udaţi de ploaia mocănească, dascălii au aşteptat mult şi bine, căci inspectorii nu catadicseau să apară. Prilejul a fost folosit pentru a injura copios sistemul repartizării computerizate şi pe iniţiatorii acestuia, consideraţi drept principalii vinovaţi ai gafelor făcute de calculatoare.

Doar vorbe „de duh“ despre repartizarea computerizată

„Am obţinut la concursul din 16 iulie media 7,80, dar la repartizarea computerizată nu m-am regăsit pe nici o listă. Cele două posturi pentru care optasem la faza a doua a repartizării computerizate au fost insă ocupate de unii cu medii mai mici decit mine – 7,20 şi 7,40. Cind i-am cerut explicaţii inspectorului de personal Ion Militaru, mi-a zis că de vină e calculatorul. El nu are nici o responsabilitate. Acum am venit să văd dacă mai găsesc vreun post liber. Dacă nu, voi fi nevoită să mă intorc la Galaţi, unde sint titulară, şi să incerc iar la anul să mă detaşez aproape de casă“, a declarat profesoara de istorie Loredana G., din Craiova. Cit despre ideea repartizării computerizate, profesoara a avut numai vorbe „de duh“ care nu pot fi reproduse.

Intr-un colţ, aşteptind şi el in ploaie să-i sosească şefii pentru a trece la treabă, inspectorul şcolar de ştiinţe sociale Ion Voinescu nu avea nici el cuvinte de laudă despre repartizarea computerizată: „Sper să se renunţe la ea anul viitor pentru că a produs mari incurcături“.

O tinără mamă şi-a alăptat fetiţa in ploaie in aşteptarea inspectorilor

In mulţimea de profesori care discutau aprins ba despre posturile vacante, ba despre meciul cu Danemarca, o tinără făcea notă discordantă. Mirela Mitran, profesoară de educaţie fizică, aştepta in ploaie să sosească conducerea ISJ Dolj. Avea in braţe un copil – fiica ei, Lavinia, de numai două luni, pe care a alăptat-o in ploaie. Alături, soţul o ţinea de mină pe cealaltă fiică a lor, Roxana, de doi ani şi o lună. „Am venit aici la ora programată, dar văd că-şi bat joc de noi. Au trecut mai bine de două ore şi comisia tot n-a apărut. Eu sper să prind pe undeva vreun post, ca să avem bani să le intreţinem pe fetiţe, dar şanse nu prea cred că am după cum ştiu eu că se dau posturile“, a spus Mirela Mitran.

Intr-un tirziu, sala de festivităţi – ocupată de o consfătuire a invăţătorilor – s-a eliberat, iar profesorii s-au bulucit să prindă un loc pe scaunele, insuficiente de altfel. Aşezat pe o masă, la intrarea in sală, un profesor de vreo 45 de ani şi-a luat şi dejunul (brinză, ceapă şi piine de casă), apoi, netulburat de mulţimea din jur, a scos un ac şi o papiotă de aţă pentru a-şi coase haina desfăcută la o minecă.

După mai bine de două ore şi jumătate au inceput să apară şi membrii comisiei de mişcare a personalului didactic, astfel că şedinţa publică de repartizare a inceput in jurul orei 15.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS