26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua bande rivale s-au batut pe holurile Spitalului de Urgenta din Craiova

Doua bande rivale s-au batut pe holurile Spitalului de Urgenta din Craiova

Spitalul de Urgenta din Craiova a fost, la sfirsitul saptaminii trecute, teatrul unor conflicte intre doua bande de baieti de cartier. Ajunsi simbata dimineata la spital dupa o bataie in fata localului Flamingo din Craiova, membrii celor doua bande si-au impartit cu darnicie pumni si picioare pe coridorul din camera de garda a Clinicii de urgente. Pentru calmarea spiritelor a fost necesara interventia mascatilor si a doua sectii de politie.

Simbata, in jurul orei 4.00, in cabinetul de chirurgie al Clinicii de urgenta au dat buzna mai multi tineri. Trei dintre acestia, Zoltan Daniel Piculeata, de 21 de ani, Costel Viorel Gaina, de 20 de ani, si Adrian Constantin Stefan, de 23 de ani, toti din Craiova, sustineau ca s-au lovit si au solicitat ingrijiri medicale. Dupa crestaturile de pe corp si petele de singe de pe haine, cadrele medicale si-au dat seama ca baietii fusesera taiati cu cutitele probabil intr-o bataie.

Nici nu au apucat sa se lamureasca despre ce este vorba, ca in urgenta a navalit un al doilea grup de tineri, peste masura de furiosi, din mijlocul carora se distingeau trei baieti la fel de insingerati ca si primii veniti. Este vorba despre Daniel Tricu, de 18 ani, care avea o arcada sparta, Mihai Deculescu, de 20 de ani, cu mai multe taieturi la cap si fracturi la mina dreapta, si Stefan Alin Lumezeanu, de 22 de ani, acuzind dureri de cap dupa ce, potrivit celor declarate de el, fusese lovit in cap cu o sticla.

Toti trei sustineau ca au fost raniti in fata localului Flamingo de la Calea Bucuresti, intr-o altercatie cu membrii unei bande rivale. Ranitii si insotitorii lor s-au dovedit cooperanti cu cadrele medicale. Pina in momentul in care au dat ochii cu grupul aflat deja in spital pentru aceleasi motive. Atunci a inceput scandalul. Lumezeanu a refuzat vehement orice ajutor medical si a iesit furios pe holul urgentei, unde camarazii sai tocmai schimbau „amabilitati“ cu membrii bandei rivale. In scurt timp, cearta a degenerat intr-o adevarata bataie. Intimidati de numarul mare al scandalagiilor (peste 30 dupa declaratiile cadrelor medicale), cei trei agenti care asigurau paza clinicii in acel moment s-au retras speriati din calea batausilor. La rindul lor, cadrele medicale s-au refugiat in cabinete, de unde au anuntat politia.

La fata locului au fost mobilizate trupele speciale si politisti de la sectiile 2 si 3. La vederea mascatilor, baietii s-au cumintit brusc. Ranitii au acceptat sa se lase pe miinile medicilor pentru a primi ingrijirile necesare, dupa care, impreuna cu insotitorii lor au fost dusi la sectie, unde li s-au intocmit dosare penale. Pina la definitivarea cercetarilor, baietii au fost sanctionati cu amenzi cuprinse intre unu si trei milioane de lei, pentru tulburarea linistii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS