14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Singe numai pentru urgente

Desi numarul de donatori care se adreseaza Centrului de Transfuzie Sanguina Mehedinti se mentine in limite normale pentru aceasta perioada, cu o medie de 15-20 de persoane zilnic, cantitatea de singe este asigurata numai pentru urgentele majore. Centrul nu dispune insa de intreaga cantitate pe care o solicita sectiile Spitalului Judetean Mehedinti. Pentru fiecare donare, o persoana primeste un bon valoric de 200.000 de lei si de 500.000 de lei, pentru a cincea donare consecutiva, in decurs de doi ani.

Pretul florii-soarelui, mai mic decit anul trecut

In Dolj, au fost cultivate cu floarea-soarelui 37.627 ha. Pina la aceasta data, au fost recoltate 22.480 ha, de pe care s-au obtinut 21.950 de tone de seminte. Productia medie la hectar este de 952 kg, destul de buna dupa aprecirea specialistilor, avind in vedere conditiile de seceta prelungita din acest an. Producatorii sint nemultumiti de pretul mic care se vehiculeaza si care, in unele cazuri, este mai mic decit cel de anul trecut, adica sub 6.500 lei/kg. Pina la o reasezare a pretului pe criterii realiste, producatorii stocheaza semintele de floarea-soarelui.

PD vrea alianta cu PNL ca sa impiedice „furaciunile“ la alegeri

Conducerea organizatiei PD Gorj spune ca intentioneaza sa colaboreze cu PNL pe perioada alegerilor locale, urmind sa-si acorde sprijin neconditionat. Presedintele PD Gorj, Pantelimon Manta, spune ca spera ca aceasta colaborare sa functioneze mai ales pe probleme tehnice, in timpul campaniei si al alegerilor, pentru a preintimpina „furaciunile“ la urne. „De furat oricum vor fura, dar incercam sa nu fie atit de mare furtul incit sa deturneze rezultatele alegerilor“, a precizat Manta.

Un copil a decedat dupa ce a inghitit o catarama

Politistii din comuna Bala- Mehedinti au fost sesizati joi de Gheorghita Constantin, de 23 de ani, din localitate, ca fiul ei, de numai zece luni, a decedat in drum spre spital. Lasat citeva minute fara supraveghere, copilul a inghitit catarama de la sandaua fratelui sau. Chemati de urgenta la fata locului, medicii Serviciului Judetean de Ambulanta au decis transportarea bebelusului la Spitalul Orasenesc din Baia de Arama. Potrivit politistilor, copilul a murit in drum spre spital, se pare din cauza sufocarii, cadavrul sau fiind depus la morga, in vederea efectuarii necropsiei.

Accidentat grav de singurul autoturism care circula pe strada

Un tinar din comuna Malovat- Mehedinti a fost victima unui accident de circulatie mai putin obisnuit, care a avut loc vineri dimineata, in jurul orei 4.30. Desi circulatia autoturismelor in municipiul Drobeta Turnu Severin este extrem de redusa la acea ora, Anghelescu Marian, de 26 de ani, a avut ghinionul de a fi lovit de o masina, in momentul in care a incercat sa traverseze Splaiul Mihai Viteazul. Tinarul, care se angajase in traversare prin loc nepermis si fara o atenta asigurare, a fost lovit de o autoutilitara, proprietate a societatii ENERGOMONTAJ Bucuresti, condusa de gorjeanul Ion Draghici, de 35 de ani. Tinarul a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti, fiind in afara oricarui pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS