19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRAR Slatina, complice cu vinzatorul Carzon

RAR Slatina, complice cu vinzatorul Carzon

Suspiciune: seria a fost masluita la Satu Mare

Cazul sefului OJPC Olt, Ion Carzon, acuzat intr-un dosar penal ca a vindut o Skoda Octavia cu seria caroseriei masluita, acopera jumatate din harta tarii. Masina a intrat in Romania in anul 2000 si pina sa ajunga la aradeanul care se declara escrocat a mai trecut prin trei miini, de la Satu Mare pina-n Olt, via Sibiu. Ancheta va mai dura o vreme, oricit de mediatizata ar fi povestea. Politia s-a cuplat cu Interpolul si abia peste o luna, doua se va afla daca Skoda in cauza a fost furata dincolo de granita.

Aradeanul Teodor Tulea a incercat sa deznoade firele acestei tepe oltenesti si ieri ne-a furnizat o versiune interesanta, care i-ar putea trimite pe anchetatori pe pista cea buna.

„Eu am o banuiala, dar sigur ca nu pot baga mina-n foc: probabil ca falsul a fost depistat de catre cei de la RAR Slatina, iar dl. Carzon sa-i fi convins sa inchida ochii, ca sa poata s-o vinda repede. Ar fi si o explicatie a faptului ca nu a tinut-o decit trei luni. Parerea mea este ca seria a fost masluita de catre Carzon la prima vinzare, si nu la Slatina. Aici a fost doar descoperita. Ancheta trebuie sa porneasca de la RAR Satu Mare, unde masina a fost inscrisa prima oara de la intrarea in tara. Ceilalti cumparatori cred ca sint nevinovati. In toata afacerea insa, eu sint cel care pica de fazan…“, declara aradeanul, care zilele acestea va porni si o actiune in justitie in speranta ca-si va recupera cei 10.000 de dolari pe care i-a platit directorului OJPC Olt.

Skoda a iesit curata din primul RAR Slatina

Luind de la coada la cap verigile lantului acestei afaceri, am ajuns la cel care i-a vindut lui Carzon masina, Mihai Burca, din comuna Dobroteasa- Olt. Acesta a intrat in posesia Skodei in toamna anului 2000. Burca, proprietarul unei fabrici de mezeluri, s-a dus in tirgul de masini de la Sibiu pentru a-si cauta un autoturism. Acolo a vazut respectiva Skoda, de culoare verde metalizat, care i-a atras atentia.

„Am tratat cumpararea Skodei cu un tip inalt si solid. Acesta mai era cu doi indivizi si doua pustoaice. Una din ele era cea care a semnat actele. Mi se pare ca mai aveau citeva masini de vinzare prin tirg. Am cazut de acord la 12 mii de dolari. Dupa asta m-am dus la Baia Mare sa semnam actele de vinzare-cumparare si sa radiez masina. Dupa aceea m-am intors la Slatina, unde am trecut Skoda prin RAR, iar apoi am inmatriculat-o fara nici o problema“, a declarat Mihai Burca.

Dupa doi ani si patru luni, mai precis in perioada 20 ianuarie – 20 februarie 2003, acesta a instrainat masina. El s-a inteles cu directorul OJPC Olt, Ion Carzon, ca in schimbul Skodei Octavia sa primeasca un Ford Mondeo si cinci mii de dolari. Tranzactia intre cei doi a fost incheiata, iar pe 20 februarie 2003. Ion Carzon isi inmatricula Skoda pe numele sau, cu numarul OT-96-VYP. Burca a dorit sa-si pastreze numerele sale: OT-06-BMG.

Fordul lui Carzon, fiara paguboasa

„Eu cind am luat Skoda, nu mai stiu cum s-a facut verificarea la RAR, dar la inceputul acestui an, cind i-am vindut-o lui Carzon, masina a fost filmata si seriile fotografiate la RAR. In acel moment nu au fost probleme, iar Carzon s-a dus cu documentele la politie si a inmatriculat masina. Mai departe nu mai stiu ce s-a intimplat cu Skoda. Carzon nu m-a sunat niciodata sa-mi spuna ca are probleme“, isi aminteste Burca.

Tocmai acele probe au fost ridicate de politistii care cerceteaza cazul. Este foarte important de stiut daca in acel moment, intr-adevar, seria caroseriei era in ordine. Cum era de asteptat, si Mihai Burca a fost chemat pentru audieri la Compartimenul furturi auto, la IJP Olt.

„Mi-au spus sa merg miine (azi – n.r.) sa le duc actul de vinzare-cumparare dintre mine si primul proprietar, Simona Naghi, din Baia Mare, ca sa ies din culpa. Am rascolit toata casa, dar nu l-am gasit. Nu stiam c-o sa-mi mai fie necesar. Da’ iau un duplicat de la primaria din comuna“, a mai spus acesta. El a mai povestit ca Fordul primit de la Carzon era cu „probleme“: „Am auzit ca a omorit un om. La volan se afla atunci soferul lui Carzon. Am oroare de fiare paguboase si-am hotarit sa dau Fordul imediat unui nepot din Bucuresti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS