15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSeful OJPC Olt, dosar la furturi auto

Seful OJPC Olt, dosar la furturi auto

• Directorul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Olt este cercetat de politie sub acuzatia ca ar fi vindut o Skoda Octavia cu seria de la caroserie falsificata • Tranzactia intre cumparator si seful OJPC s-a facut in gara Craiova

Aradeanul Teodor Tulea a cumparat de la Ion Carzon, seful OJPC Olt, o masina Skoda Octavia, de culoare verde metalizat, cu numarul de inmatriculare OT- 96- VYP, pe care a platit 330 de milioane de lei. Actul de vinzare- cumparare a fost incheiat la ACR Dolj pe 22 mai 2003. „Am vazut anuntul de vinzare pe Internet. L-am contactat pe proprietar si ne-am intilnit in gara Craiova. Masina mi-a placut, am facut o verificare sumara asa, cu ochiul liber, i-am dat banii si am plecat“, sustine Teodor Tulea. O luna mai tirziu, cind a vrut sa inmatriculeze masina, Teodor Tulea a aflat cu stupoare de la Registrul Auto Roman (RAR) Arad ca seria caroseriei masinii este modificata. „M-au trimis la RAR Olt, acolo facindu-se ultima identificare a masinii, pentru a clarifica problema. RAR Olt a confirmat ca trei dintre caracterele seriei de la caroserie au fost modificate, a dispus blocarea masinii si a sesizat Inspectoraul Judetean de Politie Olt, sectia furturi auto. Acum, eu am ramas si fara zece mii de dolari si probabil si fara masina. Am incercat sa stau de vorba cu fostul proprietar, dar nici nu m-a bagat in seama“, s-a plins aradeanul.

Carzon, vinzator „de buna-credinta“

Masina a fost inmatriculata prima data de catre Simona Naghi, din Satu Mare, pe 5 septembrie 2000, vinduta apoi lui Mihai Burca, din comuna Dobroteasa, judetul Olt, si inmatriculata la IJP Olt pe 10 octombrie 2000. Ultimul cumparator a fost Ion Carzon, care a inmatriculat masina tot la IJP Olt, pe 20 februarie 2003. Masina a trecut de trei ori prin RAR si niciodata nu au existat suspiciuni asupra identificarii. Ion Carzon, seful OJPC Olt, sustine ca Teodor Tulea, inainte de a semna actele, a dus masina la RAR Dolj pentru verificare si ca el a fost un vinzator de buna- credinta. Numai ca RAR Dolj infirma afirmatia lui Carzon. „In baza noastra de date nu este inregistrata intrarea unei Skoda Octavia cu numarul OT- 96- VYP“, sustine seful reprezentantei RAR Dolj. Cei patru cumparatori ai masinii sint acum cercetati de politie. Autoturismul Skoda Octavia a fost lasat in custodia aradeanului, acesta neavind voie sa-l instraineze, sa-l scoata din tara sau sa-l distruga. Fiind vorba de un autoturism de fabricatie straina, a fost instiintat si Interpolul. Directorul OJPC Olt a fost chemat ieri la Compartimentul furturi auto pentru primele audieri. O echipa a aceluiasi serviciu a ridicat de la sediul RAR Olt toate documentele despre autoturismul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS