13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn elev a dat capacitatea in locul fratelui sau

Un elev a dat capacitatea in locul fratelui sau

Nici aceasta sesiune a examenului de capacitate din judetul Mehedinti nu a fost lipsita de situatii deosebite. Au fost inregistrate citeva cazuri de elevi care s-au prezentat la examene dupa ce acestea incepusera, dar si o frauda de proportii.

Un elev de 16 ani din comuna Malovat a sustinut doua probe de examen in locul fratelui sau. Substituirea a fost depistata de profesorii supraveghetori abia la cea de-a treia proba.

„Unul dintre cei doi frati ramasese repetent si ajunsese in aceeasi clasa cu fratele cel mic. La examenul de capacitate au folosit legitimatia de examen cu fotografia modificata. In locul fotografiei lui Dumitru Boiescu a fost atasata cea a fratelui sau, Valentin. Substituirea a fost posibila si pentru ca elevul in cauza s-a prezentat la examen cu certificatul de nastere, si nu cu cartea de identitate. Daca in legitimatie au putut desface si inlocui fotografia, in cazul cartii de identitate nu ar fi avut cum sa faca acest lucru. Metodologia este destul de permisiva. Ea spune ca un candidat se poate prezenta la examen atit cu cartea de identitate, cit si cu certificatul de nastere. Substituirea a fost depistata abia a treia zi, in urma controlului efectuat inainte de inceperea probei de catre profesorii din comisie“, a spus Stelian Petrescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti.

Rezultatele generale ale examenului de capacitate indica o promovabilitate in judetul Mehedinti de 70,6%. Din cei 923 de candidati inscrisi s-au prezentat 805 si au promovat 569. Au fost depuse 29 de contestatii, dar nici una dintre acestea nu a fost notata favorabil.

„Acest lucru denota faptul ca profesorii corectori din judetul Mehedinti au fost obiectivi, lucru confirmat si de corectarea contestatiilor. Per total, in ambele sesiuni din acest an ale examenului de capacitate, au promovat 3.460 de elevi, iar 236 au fost respinsi“, a mai spus Stelian Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS