12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrefectul e afectat, Bulucea n-are cuvinte

Prefectul e afectat, Bulucea n-are cuvinte

Cresterea preturilor la citeva dintre cele mai importante bunuri si servicii i-a luat ieri prin surprindere pe olteni, care s-au ingramadit sa-si umple sacosele cu gogonele nescumpite. Exista insa oameni pe care maririle de preturi nu i-au mirat, din simplul fapt ca scumpirile au fost puse la cale, intr-un fel sau altul, acolo unde acesti oameni semneaza condica. Daca oamenii politici sint afectati de cresterea preturilor si, daca da, in ce masura, puteti afla din sondajul de mai jos, in care citiva demnitari olteni au avut de raspuns la o intrebare simpla:

„Care din scumpiri va afecteaza cel mai mult?“

Deputatii au probleme cu gazele si curentul

Dintre parlamentarii olteni pe care am incercat sa-i prindem la telefon, doar deputatii Valeriu Zgonea si Nicolai Grigoras au fost de gasit. Restul ba erau in sedinte, ba isi tineau mobilele inchise. Cei doi parlamentari nu au parut prea speriati de scumpiri, dar si-au marturisit cite un punct sensibil printre facturi.

„Termenul de scumpire nu e cel mai potrivit. Ar trebui sa fie inlocuit cu cel de <<recorelare a preturilor>> la ceea ce se intimpla pe piata. Fenomenul va afecta, desigur, orice cetatean, indiferent de familie si de venituri. Pe mine personal ma afecteaza mai mult cresterea pretului la gaze naturale pentru ca locuiesc la socri, care au casa, dar deocamdata nu avem o instalatie centralizata. Iar sobele consuma foarte mult, stiti cum e…“, a declarat deputatul doljean Zgonea.

Nicolai Grigoras, colegul de partid si de camera al lui Zgonea, are in schimb o problema cu factura la curent: „Nu va pot spune ce ma afecteaza cel mai mult. La energie, probabil ca va trebui sa restructuram cheltuielile familiei. Abia la sfirsitul lunii vom vedea exact care au fost efectele scumpirii“, a marturisit Grigoras.

Calin se teme de toate scumpirile

Ion Calin, prefectul judetului Dolj si presedinte al organizatiei judetene a PSD, se simte afectat de toate scumpirile, fara sa vrea sa dea insa vreun exemplu concret. „Toate scumpirile ma afecteaza, pentru ca mi se subtiaza bugetul. Dar nici una in mod deosebit“, a spus proaspat – numitul prefect de Dolj. Daca primarul Vasile Bulucea nu a avut rabdare sa ne ofere un raspuns, Antonie Solomon, viceprimarul Craiovei, se considera norocos ca este printre cei care nu mai trebuie sa tremure de frica scumpirilor.

„Eu sint printre cei care pot suporta orice scumpire, dar ma gindesc cu groaza la cei care isi permit o piine pe zi. Din pacate, sint multi oameni in aceasta situatie. Mai bine s-ar pune un impozit pe prostie, ar creste incasarile la bugetul de stat si ar duce-o oamenii mai bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS