30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalEnergia electrica - marul discordiei intre SC EXTENSIV COM SRL si TCIF Craiova

Energia electrica – marul discordiei intre SC EXTENSIV COM SRL si TCIF Craiova

Telespectatorii ar putea avea de astazi program intensiv de purici pe canalul unde se afla postul 3TV. Asta daca patronatul societatii care detine televiziunea nu-si va achita datoriile catre SC TCIF Craiova, restante reprezentind contravaloarea energiei electrice consumate. Tentativele de constringere la plata datoriilor au fost sugrumate pina acum de autoritatile locale, in frunte cu Vasile Bulucea. Directorul TCIF este hotarit insa sa-si recupereze banii, chiar daca pentru asta va fi nevoit sa se lupte cu mai- marii PSD.

TCIF Craiova a permis in urma cu mai bine de un an SC EXTENSIV COM SRL si ulterior si postului de televiziune 3TV sa se alimenteze cu energie electrica din reteaua societatii, plata facindu-se la mica intelegere. Numai ca intelegerea a functionat pina cind consumul de curent electric a inceput sa creasca, valoarea facturii depasind 200 de milioane de lei.

Actuala conducere a societatii TCIF sustine ca a discutat cu reprezentantii postului de televiziune pentru a-i convinge sa isi plateasca datoriile. Desi au avut loc mai multe runde de negocieri, nu s-a ajuns la nici o intelegere intre conducerile celor doua societati. „Eram dispus sa fac si esalonari, numai sa-mi iau banii“, a declarat Constantin Tronea, directorul TCIF. Numai ca TCIF nu a gasit intelegere la patronii societatii respective si a recurs la amenintari.

„Daca nici miine (astazi – n.r.) nu se ajunge la nici o intelegere, vom fi nevoiti sa le intrerupem curentul fara somatie“, a amenintat Constantin Tronea.

In speranta ca ii va determina sa plateasca, directorul Tronea a avut de-a lungul timpului citeva tentative de a intrerupe alimentarea cu energie electrica a postului de televiziune. Cum insa ultima tentativa a avut loc chiar in ziua in care in studioul 3TV se afla proaspat numitul prefect de Dolj, Ion Calin, PSD a intervenit prompt ca televiziunea sa fie repusa sub tensiune.

Surse din cadrul PSD Dolj spun ca primarul Vasile Bulucea a facut totul pentru ca noul sau sef pe linie de partid sa apara pe sticla.

Directorul TCIF Craiova sustine ca s-au facut presiuni asupra lui si recunoaste ca momentul ales pentru intreruperea curentului electric nu a fost prea inspirat: „Habar nu aveam cine era in emisie la ora respectiva. Nu vreau sa se creada ca este o chestiune politica. Eu vreau sa imi recuperez banii si atit. Am fost sunat de autoritati, nu conteaza cine, si m-au rugat sa dau drumul la curent pentru ca in studio se afla prefectul de Dolj, Ion Calin.“

N-ai acte, n-ai dreptate!

Problema este ca intre SC EXTENSIV COM SRL, Televiziunea 3TV si TCIF nu exista absolut nici un contract in care sa fie stipulate clar obligatiile furnizorului si ale beneficiarului.

„Eram preocupati de recuperarea datoriilor de miliarde de lei pe care EXTENSIV le are catre noi de cind au preluat stadionul si nu ne-am mai ingrijit sa facem contract de subconsumator cu 3TV“, a spus Tronea.

La rindul ei, societatea TCIF are datorii catre SC ELECTRICA SA de 188 de milioane de lei.

„EXTENSIV si 3TV sint cuplate la instalatiile noastre si au sa ne dea 150 de milioane de lei. Nu mai sint dispus sa astept, pentru ca si eu am obligatii la rindul meu. Eu vreau sa facem un contract prin care sa ne separam consumul de energie electrica“, sustine Constantin Tronea.

Gratie programului de „iluminare a orasului“ de firma LUXTEN pe banii contribuabililor, separarea SC EXTENSIV COM SRL si a Televiziunii 3TV de TCIF se va face in curind, sustin reprezentantii ELECTRICA. „Fiecare consumator din zona va avea bransament separat si nu va mai trebui sa se alimenteze de la TCIF“, spune Ion Sandulescu, directorul SC ELECTRICA SA Oltenia. Daca separarea promisa de LUXTEN se va face inainte ca TCIF sa isi recupereze banii, conducerea acestei societati considera ca exista posibilitatea ca SC EXTENSIV COM SRL si Televiziunea 3TV sa nu isi mai achite in vecii vecilor datoriile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS