12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIvanovici, inca un dosar de streang?

Ivanovici, inca un dosar de streang?

Executorul este acuzat ca a incalcat „alfabetic“ legea chiar in ziua sinuciderii sotiei sale

In urma cu o saptamina, familia lui Cristodor Ivanovici a fost pusa la grea incercare: Vera, sotia celui mai cunoscut dintre executorii judecatoresti ai Craiovei, s-a sinucis, la 56 de ani. In ultima vreme, dupa cum marturisea chiar sotul celei raposate, presiunea unora dintre dosarele aflate pe biroul executorului ajunsese sa afecteze starea psihica a Verei Ivanovici. Tensiunea a atins cote maxime atunci cind ministrul justitiei a dat aviz favorabil inceperii cercetarii penale a lui Cristodor Ivanovici, de catre procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova. Mai mult, Ivanovici este acuzat ca a incalcat legea chiar in clipele in care sotia sa isi atirna streangul de git.

Gabriel Dinulescu locuieste pe strada Oltet, la numarul 20D. De la banala litera D i s-au tras lui Dinulescu tot felul de probleme, culminind, miercurea trecuta, cu vizita executorului judecatoresc Ivanovici.

„Pe 20 august 2003, Cristodor Ivanovici s-a prezentat la locuinta familiei mele, pentru a pune in executare o hotarire judecatoreasca investita cu titlu executoriu, privind evacuarea unei incaperi si a pivnitei casei“, povesteste Dinulescu. „In respectiva hotarire judecatoreasca se face insa referire la imobilul de la numarul 20C, nu de la 20D, unde locuim noi. Imobilele de la numerele 20A, 20 si 20C au fost demolate prin anii ’80, iar pe locul lor se afla actualul Bancpost.“

Adeverintele de la primarie, mai tari decit hotaririle Curtii de Apel

Conform lui Dinulescu, cei care au venit sa execute cele doua incaperi de la 20D sint, in realitate, mostenitorii fostului proprietar al imobilului de la 20C. Desi in titlul executoriu 2398/COM/2001 se dispune „evacuarea din imobilul din strada Lyon nr. 20C, fost Oltet 20C“, Cristodor Ivanovici se ambitioneaza sa confunde cele doua litere ale alfabetului, evacuind-o, din imobilul din strada Oltet nr. 20D, pe Nicolae Aurora, mama lui Gabriel Dinulescu. In justificarea actiunii sale, Ivanovici prezinta un certificat de nomenclatura stradala emis de primarie, prin care se arata ca imobilului de pe Oltet 20C ii corespunde acum numarul 20. Gabriel Dinulescu are insa si el un asemenea certificat, care spune ca actualului Oltet 20 ii corespude nu Oltet 20C, ci Oltet 20D. Si culmea, pentru ca incurcatura sa fie una cit se poate de romaneasca, exista si o hotarire definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Craiova, care arata ca nu exista identitate intre imobilul de la 20C (revendicat in instanta, dar inexistent din punct de vedere fizic) si cel de la numarul 20D…

Ivanovici spune ca problema e simpla

Desi situatia imobilului amintit mai sus este una ridicola, executorul Ivanovici este convins ca a facut treaba buna. „Eu consider ca orice problema se poate rezolva printr-o contestatie la executare. Ei au facut-o, dar s-a respins. Este o chestiune destul de simpla, iar din acte rezulta ca eu am dreptate“, a declarat Cristodor Ivanovici. In schimb, Gabriel Dinulescu este hotarit sa isi obtina dreptatea in justitie. „Printr-o serie de erori ale functionarilor RAADPFL si ai Primariei Craiova, mostenitorii fostului proprietar de la 20C au fost improprietariti in natura cu un imobil care nu mai exista fizic. El a fost demolat. Am martori printre fostii locatari ai casei demolate, gata oricind sa arate ca tot ceea ce a fost retrocedat in natura de catre judecatori trebuia, de fapt, sa faca obiectul unei despagubiri banesti. Iar acum, daca au vazut ca nu mai e nimic la 20C, au zis ca pot sa vina peste mine, la 20D, si sa ma dea afara“, spune Dinulescu. El intentioneaza sa adreseze un memoriu procurorilor care il ancheteaza deja pe Ivanovici, pentru a dovedi ca executarea realizata de acesta a fost abuziva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS