13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInspectorii de munca isi filmeaza actiunile de control

Inspectorii de munca isi filmeaza actiunile de control

Inspectorii de munca gorjeni implicati in desfasurarea campaniei de depistare a cazurilor de munca la negru in domeniul constructiilor au decis sa-si filmeze actiunile de control intreprinse.

Inarmati cu camera de luat vederi, inspectorii au urcat la Rinca pentru a controla cum se construiesc vilele de acolo. Masura a fost luata dupa ce Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj s-a trezit dat in judecata de diferite societati care contestau neregulile constatate. Pentru a nu mai avea probleme de acest fel, inspectorii au decis sa filmeze santierele, insistind pe neregulile depistate. ITM Gorj a aplicat amenzi in valoare de 250 de milioane de lei angajatorilor in domeniul constructiilor care au folosit muncitori fara forme legale.

Pe parcursul campaniei au fost amendati 37 de angajatori, la care lucrau aproximativ 2.800 de salariati. Firmele respective au mai primit amenzi in valoare totala de 350 de milioane de lei si pentru nerespectarea normelor de securitate in munca. Actiunea cea mai spectaculoasa din cadrul campaniei s-a desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute, la Rinca. Inspectorii de munca spun ca au constatat numeroase nereguli, dar nu au reusit sa verifice toate firmele pentru ca muncitorii dispareau subit de pe santier. „S-au anuntat intre ei si au plecat pe poiana sa joace fotbal. Circiumile au inregistrat vinzari record cit am stat noi la Rinca“, a spus Horia Serban, inspector-sef al ITM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS